boon-sportoldal

2010.07.16. 18:08

Embert próbáló feladat előtt

<p>Ha valakinek, akkor Herczig Norbertnek különösen kedves a Veszprém Rali. A bajnoki címvédő itt szerezte pályafutása első abszolút győzelmét – éppen egy Skodával.</p>

Azzal a márkával, amivel most is rajthoz áll az idény második murvás futamán. A
legutóbbi viadalon, a szezon első murva versenyén a második pozícióban végzett navigátorával, Baranyai Lászlóval. Ha ezt vesszük kiindulási alapnak, akkor bizakodva várhatja a kétnapos viadalt a Skoda Rally Team Hungaria párosa.
„Csütörtökön egy hosszabb teszttel készülünk a futamra, ahol különféle beállításokat próbálunk ki. Murvának ez is murva, de más jellegű, mint ami az előző versenyen volt. A Veszprém környéki pályákon kemény, dobálós murva van, ami alapjában fekszik a mi Szuper2000-es Skoda Fabiánknak. Az autó tulajdonképpen erre a talajtípusra való, úgyhogy most is reménykedve várjuk a futamot” – vezeti fel a verseny előtti teendőket, esélyeket Herczig Norbert. A hétvégén is folytatódik a forróság, ami duplán nehézzé teszi a Veszprém Ralit.

Embert próbáló feladat


„A kánikulára nehéz lesz felkészülni, mert extrém körülményeknek leszünk kitéve az autóban. A versenyruházat többrétegű, az alsó és a felső tűzálló ruházatban pokoli meleg van, olyan 60 fok körüli hőmérsékletet kell elviselnünk. A verseny embert próbáló feladat lesz, rendkívüli megterhelést jelent a szervezetre, az állóképességre. Nehéz úgy koncentrálni, hogy még a szempilládra is izzadságcseppek jutnak... Hozzá kell tennem, hogy nekünk eddig sem volt problémánk a magas hőmérséklettel, úgy gondolom, most is fogjuk majd bírni a hőséget” – vázolja a pilóta a versenyen várható nehézségeket.

Fontos lesz


A bajnokság ötödik futamán, pénteken és szombat délelőtt lesz a pályabejárás, majd szombat délután két gyorsaságit is lebonyolítanak, vasárnap pedig jön a java, azaz hét gyorsasági szakasz. A Skoda Rally Team Hungaria párosára szokás szerint más, örömteli feladatok is várnak.
„Nagyon fontos lesz az abroncsválasztás. Ahogy idén eddig mindig, most is rendelkezésünkre áll a BFGoodrich teljes abroncs választéka, így ez is záloga lehet a jó szereplésnek. A Skoda Fabiát megint jól felkészítették, a teszten már csak a finomhangolás maradt."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!