boon-sportoldal

2008.12.30. 20:20

Technika kipipálva

<p>A Dakar Rallyn résztvevő járművek nagyon hosszú utat tettek meg Franciaországtól Argentínáig.</p>

A Grande Benelux nevű komphajó szállította azokat három héten át, mialatt a versenyre Európából benevezett csapatok izgulhattak, vajon rendben megérkezik-e a szállítmány. Az izgalmak enyhültek december 18-án, mikor a hajó kikötött a dél-amerikai kikötőben. A hajó rakománya összesen 820 járműből állt, melyeket a mai és a holnapi nap folyamán vehetnek át a csapatok.

Jó hír, hogy a Szalay Balázs,  Dakar Team tagjai már reggel minden gond nélkül hozzájutottak a versenyautókhoz és a kamionokhoz, melyek szerencsére technikai problémáktól mentesen hagyhatták el a Buenos Airestől mintegy 100 km-re található kikötőt és 12:30-kor begördültek a Dakar Rally hivatalos várakozóhelyére, a parc fermébe.

A rossz hír azonban az, hogy a szerelőink csomagjai még mindig nem érkeztek meg a célállomásra, de ettől a csapat hangulata még változatlanul optimista, főleg, hogy minden nap újabb tagokkal bővül a társaság.

Ma délben az utolsó - hat fős - turnus is elhagyta az országot és helyi idő szerint várhatóan holnap délelőtt 11 órakor landolnak a buenos airesi repülőtéren. Az időeltolódás a két ország között három óra a mi javunkra, tehát magyar idő szerint 14 órakor szállnak le és akkor válik teljessé a Szalay Dakar Team argentín különítménye.

(Forrás: www.dakar.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!