boon-sportoldal

2008.07.07. 20:09

Szlovákról románra váltottak

<p>Újabb előkészületi mérkőzést játszott hétfőn este a Diósgyőri VTK, ezúttal a román Politehnica Iasi volt a piros-fehérek ellenfele.&#160;<DIA alt="Diósgyőri VTK – Politehnica Iasi 2008.07.07." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Di_sgy__337_ri_VTK___Politehnica_Iasi_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Diósgyőri VTK – Politehnica Iasi 2008.07.07." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/DVTK-Politechnika-2.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A DVTK NB I-es futballcsapata szlovákról románra váltott, ugyanis a múlt heti négy, egyaránt szlovák ellenfél (Tatran Presov, Rimavska Sobota, Dubnica, Michalovce) ellen lejátszott edzőmeccsek után hétfőn és szerdán román együttesek következnek a sorban. Elsőként az I. osztályban szereplő Politehnica Iasi (tavaly a román bajnokságban 8. helyen végeztek, egy hellyel lemaradva az UEFA Kupáról), akik szombaton a Debrecen vendégeként kaptak ki 2-1-re.

A DVTK-hoz a meccs napján két csatár is befutott: a 20 éves, 192 centi magas Szabó Viktor, aki tavaly az NB II-ben, Vácon játszott, és a múlt héten olyan hírek érkeztek róla, hogy 5 évre a Zalaegerszeg csapatához szerződik, azok után, hogy megfelelt a próbajátékon. A másik támadó a kameruni felmenőkkel rendelkező, francia állampolgár, Jimmy Jones Tchana. A 23 éves támadó Magyarországon korábban két csapatban is megfordult: 2007 tavaszán a Debreceni VSC-ben mutatkozott be az NB I-ben, majd egy éve Sopronba igazolt, ahol a csapat megszűnéséig, az őszi szezon végéig játszott, tavasszal pedig egy francia harmadosztályú együttesben szerepelt.

Dedé nem

Szabó Viktor, Jimmy Jones Tcaha és a már néhány napja nálunk tartózkodó olasz útlevéllel rendelkező Michel Maki közül kell kiválasztanunk azt a két csatárt, akinek szerződést ajánlunk – mondta Dlusztus Imre, a DVTK ügyvezető igazgatója. – Optimális esetben csak egy támadóra lenne szükségünk, de nagyon úgy tűnik, hogy a paraguay-i  Gonzalo Cardozo Martinez, a 24 éves csatár egy apróságról elfeledkezett, mégpedig arról, hogy ő a mi játékosunk, és neki a szerződése szerint vissza kellene térnie. A tavalyi szezon végén úgy utazott haza, hogy kifizettük neki az összes járandóságát, megvettük neki a repülőjegyet oda- és vissza. Ennek ellenére kollégám hiába ment fel érte a repülőtérre, amikor elviekben meg kellett volna érkeznie, nem találkozott vele. Azóta többször tettünk rá kísérletet, hogy az általunk ismert elérhetőségein a nyomára bukkanjunk, próbáltuk a menedzserén keresztül megtalálni, de nem jártunk sikerrel. Ugyan a játékengedélye nálunk van, de ezzel a papírral nem sokra megyünk, nekünk hús-vér csatárra, és nem virtuális futballistára van szükségünk.

Ami pedig a további próbajátékon szerepelteket illeti: Cornel Cornea a bal lábas román futballista, aki a felvázolt szerződésről hétfőig kapott gondolkodási időt a diósgyőri vezetéstől nem tért vissza Miskolcra, ami gyakorlatilag azzal egyenlő, hogy nem lesz a DVTK játékosa. Hasonló a helyzet a brazil  Dedével, akinek hétfőn hozták értésére, hogy nem számítanak rá.

Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Politehnica Iasi 0-0

Diósgyőr, 300 néző. V.: Nagy R.

Diósgyőri VTK: Köteles - Lakatos (Kállai), Sebők V., Militic, Gohér (Kerényi) - Kamber, Pintér - Ahidikbe, Pelecaci (Szabó V.), Tchana (Szélpál) - Vranesevic (Michel). Vezetőedző: Vágó Attila.

Pilitehnika Iasi: Branet (Plesca) - Buta (Ilie), Onut, Munteanu (Ciobanu), Pecnik - Milea (Sfarlea) - Bratu ( Nuno), Naidin (Tincu), Bersnjak (Kalai), Miclea (Oprea) - Balba (Tanasa, Palimaru). Edző: Popa Ionut.

Kiállítva: Ilie a 72. percben.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!