Vegyész RC: Maradtak százszázalékosak

Kazincbarcika - Hazai pályán játszott vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika férfi-­röplabdacsapata.

Kazincbarcika - Hazai pályán játszott vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika férfi-­röplabdacsapata.

A férfiélvonal negyedik fordulójában a Szolnok érkezett tegnap Barcikára, a Don Bosco Sportközpontba a házigazda barcikaiak ellenfeleként. A VRCK a három előző körben nem kapott ki, sőt még játszmát sem adományozott egyik addigi riválisának sem, és nem úgy nézett ki – megtekintve a két gárda névsorát –, hogy ez az igen pozitív széria éppen a fiatal kerettel bíró Tisza-partiak ellen törik meg.

Nem volt meglepő

Az első szett eleje 3-1-gyel indult, benne egy szép Banai–Szabó D. sánccal. Centerben Juhász kapta a feladást, nem volt szemben blokk, így 5-2-re alakította az állást. A Szolnok következő támadását hármas fallal hatástalanította a Vegyész, amely igyekezett dinamikusan röplabdázni. Azt nem lehetett mondani, hogy a vendégek nem mozogtak, nem igyekeztek, de a középen érkező barcikai akciókkal szemben védtelenek és tehetetlenek voltak (9-3). Nem volt meglepő a látogatók edzőjének időkérése, hiszen a házigazda kezdte elkapni a ritmust. Két pontot azért behúzott magának a Gulyás-társaság, megérdemelték, ám ez a dolgok menetén semmit sem változtatott (13-6). 15-6-hoz érkezve megint szünetet kért a szolnokiak szakvezetője, csakhogy a hibák benne voltak csapatában (18-7). Ekkor nem kidolgozott akciókból gyűjtögetett egy-két egységet a vendég, de azért Gönczinek volt egy szép ütése. 21-11-nél feladót váltott Daniel Oravec, Toronyai helyett Palánkai-Omoshebi érkezett a pályára. A hátralévő időben is a VRCK mutatott jobbat-többet, és 25-13-ra nyerte a nyitófelvonást.

Felzárkózó vendég

A második játszmára visszajött Toronyai, az eredmény pedig közben 4-1-re alakult. A Szolnok jegyzett egy jó akciót, az első támadást még fogta Dudás, a másodikat viszont „beverte” a látogató. Szabó D.-vel szemben Szabó P. ugrott fel a másik oldalon, aki kevés volt ahhoz, hogy útját állja a labdának. Ezután 6-5-re felkapaszkodott a vendégcsapat, de Blázsovics iszonyatos erővel bombázott az ellenfél térfelére. Összpontosított a házigazda, Blázsovics nagyon odapakolta magát (11-5). Milev, Mészáros, és Blázsovics, Gebhardt N. váltást eszközölt a hazai szakember, a sárga-kékek 15-7-re léptek meg. Szabó D. helyére Árva jött a Vegyészben, már majdnem mindenki lehetőséget kapott a Barcikában. Banai elégedetlenkedett magával, miközben mezőnyözött, szorgoskodott a vendégcsapat, nem is rosszul (17-15). Egy 3-11-es szériát hoztak Göncziék, és 18-18-nál időt kellett kérnie a „leálló” és meglepett Vegyésznek. Összeszedte magát a pályaválasztó (23-19), a szettet Árva lökete zárta le (25-21).

Áthúzta a labdát

A harmadik felvonás elején 2-3-at mutatott az eredményjelző, nem szegte kedvét a 2:0 a Szolnoknak. Amikor azonban odafigyelt a játékra, szép dolgokat művelt a VRCK (8-3), ez persze annyira nem nyerte el Gulyás Ferenc tetszését. Centerben, sáncban megint pontot szállított a házigazda, Árva viszont a hálóba nyitott (13-6). Mészáros a szélről pontosan támadott, Toronyai meg feladás helyett áthúzott egy labdát (17-7). Ebben a szakaszban ismét első szettes oldalát mutatta a Barcika, több remek megoldással és 20-8-nál már csak az volt a kérdés, hogy hány perc kell még a 3:0-s sikerhez az észak-borsodiaknak (25-11). A Vegyész továbbra is úgy halad a bajnokságban, ahogyan azt a szakvezetés, a klubvezetés elvárja, de az igazi erőpróbák még ezután következnek.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Szolnoki RA 3:0 (13, 21, 11)

Kazincbarcika, 300 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Juhász, Banai, Blázsovics, Szabó D., Milev. Csere: Dudás (liberó), Palánkai-Omoshebi, Mészáros, Gebhardt N., Árva, Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Szolnoki RA: Guzmics, Kholman, Fülöp, Varga Z., Gönczi, Szabó P. Csere: Farkas R. (liberó), Tamasi, Soyvural. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Daniel Oravec: – Az első és a harmadik szettben jól játszottunk, kevés hibát vétettünk, a másodikban azonban fejben nem koncentráltunk eléggé, ez vezetett ahhoz, hogy szorosabb volt ez a játszma.

Gulyás Ferenc: – Egy komoly csapat ellen játszottunk, ez az eredmény volt a papírforma. A meccs előtt azt kértem a srácoktól, tegyék meg, amit tudnak, aztán meglátjuk, mire lesz elég. A második szettben partnerei voltunk a Barcikának.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!