BOON-Sport-MKC

2017.02.25. 11:52

Meg kell akadályoznia a „halálos” csurgói kontrákat a Mezőkövesdnek

Mezőkövesd - Több mezőkövesdi kézilabdásnak is top formában kell(ene) lennie a Csurgó elleni hazai találkozón.

Mezőkövesd - Több mezőkövesdi kézilabdásnak is top formában kell(ene) lennie a Csurgó elleni hazai találkozón.

Az NB I-es férfikézilabda-bajnokság negyedik helyén álló Csurgói KK-t fogadja szombaton 18 órától a sereghajtó Mezőkövesdi KC. A meccs esélyesei a dobogóra hajtó vendégek, akik az őszi odavágón kilenc góllal győzték le a kövesdieket. Utóbbiaknak már az utolsó utáni szalmaszálat jelentené egy esetleges győzelem.

Mindig történik valami, ami elvonhatja a figyelmet. Janó Pál

Megpróbálják

– A csurgói csapat sem verhetetlen, mindent meg kell próbálnunk, hogy sikerüljön a bravúr – mondta Janó Pál, a borsodiak vezetőedzője. – Kielemeztük ellenfelünket, amely jól felépített gárda: védekezésből indul és halálos kontrákat vezet, minden hibát megbüntet. Ebbe nem szaladhatunk bele, meg kell próbálnunk a meccsben lenni, ehhez azonban több játékosunknak top teljesítményt kell nyújtania. Úgy gondolom, hogy akárcsak Balmazújvárosban, harminc dobott és kapott gól körül fog mozogni a meccs.

Szerinte ugyanis együttese tud 30 gólnál többet lőni, hiszen a helyzetei megvannak. Picit gyorsabban is játszanak az elvárhatótól, ennek ellenére sikerült csökkenteniük a technikai hibáik számát. A tréner reméli, hogy akárcsak a Tatabánya ellen, most is bennünk van az, hogy jobb csapat ellen saját maguk is jobb teljesítményt nyújtanak. Ugyanakkor helyzetüket nehezíti, hogy Lókodi nem játszhat, a sarka nincs rendben, nem is edzett a többiekkel. Trivkovic ugyan Balmazújvárosban már a keretben volt, még nincs teljesen edzésben, rehabilitációs munkát végez. Abban bízik, hogy egy-két héten belül bevethető lesz, hiszen nagyon kellene a védelembe egy „ütőképes” ember.

Nyomás alatt…

A hét közepén lemondott Mata Tibor, a klub elnöke, így a vezetőedzőt arról is megkérdeztük, ez hogyan hatott a csapat munkájára. Janó Pál elmondta: nem tudja, hogy ez a lépés mennyire befolyásolja a játékosok gondolatait, ettől függetlenül is nyomás alatt vannak.

– Csak a meccsre kell koncentrálnunk, de mindig történik valami, ami elvonhatja a figyelmet – fejtette ki a vezetőedző. – A játékosok profik, remélem, túl fognak lendülni a holtponton. Magukért is játszanak, mindent meg kell tenniük a pályán a saját jövőjükért, nevükért, becsületükért. Remélem, hogy én is jó döntéseket hozok és a játékosok szintén jó teljesítményt nyújtanak.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!