BOON-Sport-MKC

2016.05.28. 10:07

MKC: A pezsgőt már kibontották, de még négy pontot várnak

Mezőkövesd - Hetedikek vagy nyolcadikok is lehetnek a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

Mezőkövesd - Hetedikek vagy nyolcadikok is lehetnek a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

A 7–14. helyért folyó alsóházi rájátszás utolsó előtti, 13. fordulójában hazai környezetben szerepel a matyóvárosi alakulat, amely a mezőkövesdi városi sportcsarnokban 18 órától a PLER-Budapest gárdáját látja vendégül.

Csütörtök: szabadnap

– A táblázatra tekintve az látszik, hogy kellemes helyzetben vagyunk – mondta Skaliczki László, a borsodiak vezetőedzője. – Elsődleges célunkat, a bennmaradást már a hétközi, Egerben vívott mérkőzésünkön kivívtuk, ezért a cselekedetért pedig járt a pezsgő a fiúknak. A szerda esti találkozó után csütörtökre szabadnapot adtam a gyerekeknek, akikkel pénteken találkoztam újra. Most az a nagy kérdés, hogy egy újabb kiesőjelölttel szemben milyen motiváció dolgozik bennük és nekem miként sikerül tűzbe vinnem őket. A két hazai összecsapásunkon 4 pontot gyűjthetünk, vagyis 24 egységgel zárhatjuk a szezont, matematikailag akár a hetedik, de inkább a nyolcadik helyen is végezhetünk. Ez persze az elmélet, inkább maradjunk a gyakorlatnál: a játéktudás alapján és a szép számú közönségünk várható biztatását figyelembe véve mi vagyunk az esélyesek, két pontot akarunk gyűjteni.

Veszélyes ellenfél

A mesteredző kérésünkre górcső alá vette a PLER Budapestet és a meccs szakmai szempontjairól így beszélt:

– A fővárosiakkal mindig izgalmas meccseket játszottunk, és most is alighanem ez vár ránk. A rájátszásban jó mérkőzéseket produkáltak, bár most igencsak szorult helyzetben vannak. Komoly erőt jelentő átlövőkkel rendelkeznek, védekezésük masszív, kapusaik kiválóak. Mondom ezt annak ellenére, hogy jelenleg búcsúra állnak az élvonaltól. Mi most megtehetjük, hogy a saját páholyunkból kizárólag önmagunkra koncentrálunk, és sorozatmeccsek ide, szériák oda, profi módra jó játékot nyújtunk majd. A fiúk egész tavasszal nagyszerűen teljesítettek, nincs okom azt feltételezni, hogy nem adnak majd bele apait-anyait szombaton este, végül pedig az utolsó fordulóban.

Az MKC-ben Grigorjev szereplése kétséges, a tréner pénteken reggel még nem tudta teljes bizonyossággal, hogy a gólerős átlövő vállalhatja-e a játékot. Ha bokasérülése nem jön helyre, akkor társaiknak kell a hiányát pótolniuk.


A férfi NB I alsóház állása

7. Balmazújvárosi KK 12 5 3 4 294-296 23

8. Orosházi FKSE 12 6 2 4 310-302 21

9. Mezőkövesdi KC 12 6 4 2 292-284 20

10. B. Braun Gyöngyös 12 5 1 6 314-294 19

11. Sport36-Komló 12 4 - 8 298-323 19

12. Ceglédi KKSE 12 5 2 5 336-327 17

13. PLER Budapest 12 6 1 5 305-315 14

14. Eger Eszterházy 12 4 1 7 297-305 11


Az előd a várható utódról

Skaliczki Lászlótól azt is megkérdeztük, hogy mit szól a „kinézett” utódához, a csapat visszavonulófélben lévő tagjához, Molnár Ferenchez, mire a mesteredző így felelt: ,,Nekem senki nem mond semmit ebben az ügyben. Feri a játékosom volt, aztán másod­edzőként is segítette a munkámat, és én is igyekeztem neki mindenben segíteni.

Helyi tanár ember, ért a szakmájához, és biztosan erőteljesen támogatni fogják. Azt sem tudom, hogy milyen feltételeket kínálnak majd neki, és azzal sem vagyok tisztában, hogy milyen összetételű kerettel vág majd neki következő szezonnak, amennyiben megkapja kinevezését. Ezek már nem is tartoznak rám, én hamarosan tiszta lelkiismerettel és szép emlékekkel távozom Mezőkövesdről Békéscsabára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!