BOON-Sport-MKC

2016.05.20. 13:14

A kövesdiek már pénteken pontot tehetnek a „mondat” végére

Mezőkövesd - Az alsóházi rájátszás 11. fordulója keretében pénteken lép pályára a borsodi alakulat.

Mezőkövesd - Az alsóházi rájátszás 11. fordulója keretében pénteken lép pályára a borsodi alakulat.

A hajrájához közeledik az NB I-es férfi kézilabda-bajnokság. A matyóvárosiak 18 órától a városi sportcsarnokban a listavezető Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK csapatát látják vendégül.

Nagy jelentőségű

– Még négy forduló van hátra, így már nagy jelentősége van minden összecsapásnak – közölte Skaliczki László, az MKC vezetőedzője, majd így folytatta: – A fiúk annak tudatában lépnek pályára, hogy amennyiben megszerzik a győzelmet, akkor gyakorlatilag pontot tesznek a mondat végére, azaz kiharcolják a bennmaradást. Mert ez a legfontosabb, s ha ezt teljesítettük, akkor törekedhetünk arra, hogy minél tekintélyesebb magasságra jussunk a táblázaton. Nehezíti helyzetünket, hogy az elmúlt két fordulóban formacsökkenés következett be nálunk, igaz ebbe belejátszottak a hosszú utazások, a sérülések, sőt a sorainkban fellépett fáradtság is. A sorozat folyamán Orosházán először kaptunk ki, majd az életéért küzdő Komlóhoz utaztunk, és Baranyában nem úgy produkáltunk, ahogyan azt elképzeltük. Nem kaptuk el a fonalat, baj volt a tempóval, a sorsdöntő pillanatokban ross­z döntéseket hoztunk, végül az idő múlásával lankadt a figyelmünk, ezáltal könnyű gólokat adományoztunk a hazaiaknak. Szóval kis túlzással csőstül jöttek a bajok, ennek pedig kudarc lett a vége. A feszített tempó persze nem ad lehetőséget a sebek nyalogatására, mennünk kell előre, itt az újabb nagy feladat.

Jó ajánlólevél

A mesteredző ezt követően szóba hozta a hajdúságiakat, akik a hetedik helyen állnak és az a céljuk, hogy megőrizzék pozíciójukat.

– Az alsóház minél jobb fokozatai presztízsjelleggel bírnak – folytatta Skaliczki László. – A soron következő bajnokság indulásakor ugyanis tekintélyt ad, ha egy csapat korábban hetedik volt. Ez a hely tiszteletet parancsol, az ellenfeleket óvatosságra inti: most a Balmazújváros és az Orosháza áll páholyban. Nagy valószínűséggel vagy az egyik vagy a másik gárda végez majd a csoport tetején. A hajdúságiak már csak ezért is nagy elánnal vetik magukat a harcba, így semmiképpen nem számíthatunk könnyű összecsapásra. Persze mi sem vagyunk „piskóták”, itthon bárkit képesek vagyunk megverni, ehhez „csak” az kell, hogy jó napot fogjunk ki. A két pont akkor lehet a miénk, ha a játék valamennyi elemében átlagon felülit nyújtunk, kiegyenesítjük az esetleges, játék közben olyan gyakran előforduló hullámvölgyeket és -hegyeket. Rajtunk sokat lendíthet a hazai környezet, a szép számú közönség és mindenekelőtt természetesen az egyéni ambíció. Tanítványaimat nem féltem: megvan a tudásuk és képességük ahhoz, hogy győzzenek, ennek lehetősége egyébként is rendkívüli mértékben motiválja őket.

A Mezőkövesdi KC együttesének tagjai között nincs sérült, valamennyi játékos a tréner rendelkezésére áll.

Ünnepelnek

A találkozót eredetileg szombatra írták ki, majd később péntekre hozták előre. Ennek oka egy szombati ünnepség: 20 esztendővel ezelőtt Skaliczki László irányításával nyert élvonalbeli bajnokságot a Szeged, és a szakvezető nélkül természetesen nem rendezhetik meg az eseményt.


Az alsóház állása

7. Balmazújvárosi KK 10 5 2 3 250–245 22

8. Orosházi FKSE 10 6 2 2 263–250 21

9. Mezőkövesdi KC 10 5 3 2 243–236 17

10. Sport36-Komló0 10 3 – 7 252–273 17

11. B. Braun Gyöngyös 10 3 1 6 256–249 15

12. Ceglédi KKSE 10 3 2 5 283–286 13

13. PLER Budapest 10 5 1 4 258–265 12

14. Eger Eszterházy SZSE 10 4 1 5 248–249 11


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!