BOON - Sport - Megye II.

2016.12.30. 08:25

A másodikos bajnokság megnyerése a varbóiak legfőbb célja

Varbó - A megyei futballpontvadászat Északi csoportjának listavezetője a Varbói Bányász.

Varbó - A megyei futballpontvadászat Északi csoportjának listavezetője a Varbói Bányász.

A Miskolchoz közeli, csodálatos földrajzi környezetben fekvő község felnőtt csapata tizenöt mérkőzéséből tizennégyet megnyert és csupán egyszer kapott ki.

A varbóiak 42 pontja 58-19-es gólkülönbséggel párosul, de ez a mérleg sem volt elegendő arra, hogy a gárda nyugodtan tekintsen a tavasz elé. A második helyezett Gesztely ugyanis 40 ponttal lohol a bükkiek után, így a jövő évi idény izgalmakat sejtet.

Kinézték maguknak

– Célunk a bajnokság megnyerése – mondta Asszony Béla, aki a nyáron került Varbóra. – Mivel ebben a csoportban voltunk már ötödikek, azt mondtuk, ha már játszunk, tűzzünk magunk elé nagy álmokat. Igazoltunk is, fogadkoztunk is, aztán egymás szemébe néztünk és kinéztük magunknak az első helyet.

Nekem sikerült a helyükre raknom a „részleteket”, ez nem esett a nehezemre, hiszen korábban kétszer játszottam Varbón, odavaló a feleségem, így ha valaki, akkor én tényleg jól érzem magam a faluban.”

A Bányász SE a hetedik helyezett Mályinka vendégeként botlott meg, igaz, azon az összecsapáson a sors is ellenük „fogadott”.

– Kevesen voltunk, többen éjszakás műszak után jöttek játszani, egy játékosunkat pedig kiállították – folytatta Asszony Béla, majd hozzátette: – Így hiába vezettünk, a mályinkaiak végül felőröltek minket, de ilyen van a labdarúgásban. Mellesleg mindenki ránk feni a fogát, a mezőny valamennyi csapata a Varbót akarja megverni. Egyébként sem szállunk el önmagunktól, ugyan miért tennénk. A hajrára kicsit elfáradtunk, sérülések is nehezítették a dolgunkat, edzőként pedig kifejezetten sokallom a kapott góljainkat. Tizenkilencszer került a hálónkba a labda, ezt a tendenciát meg kell változtatnunk.

Baráti társaság

Arra a kérdésre, hogy mik a Varbói Bányász SE erősségei, Asszony Béla meglepő választ adott:

– Elkanyarodom a futballtól, mert a barátságról kell beszélnem. Nálunk remek a hangulat, a játékosok jóban vannak egymással, a lagzikba is együtt mennek. Folytatom azzal, hogy a klubvezetés előteremti a feltételeket, elöljáróink betartják adott szavukat, az önkormányzat pedig mögöttünk áll. A keret tagjai testvérként küzdenek, hallgatnak rám, nem tudok olyat kérni, amit nem teljesítenek.

A fiúk szorgalmasak, éhesek a sikerre, szeretnének tagsághoz jutni a megyei I. osztályban. Varbó szerepelt már szűkebb pátriánk elit osztályában, így ismétlődhet a helyi sporttörténelem.

Alapozásunkat ennek jegyében állítom össze: dolgozunk majd teremben és szabadban, játszunk kint és bent, továbbá nem hagyjuk ki a „fedett pályás” idényt sem, a gyerekek ugyanis szeretik a teremben űzhető pengés műfajt.

Varbón most érthetően sokszor pillantanak a táblázatra. Tavasszal Gesztelyre mennek – ezen az egy mérkőzésen akár az aranyérem sorsa is eldőlhet –, a harmadik Aszalót és a negyedik Sajóvámost fogadják, az ötödik Szalonnához viszont utaznak.

Számolgatnak

Asszony Béla szerint számolgatni ugyan lehet, de nem érdemes, mert a papírforma bármikor borulhat, és még az sem dőlt el, hogy melyik együttes kerete erősödik és hol lesz gyengülés.

A Varbó mindenesetre együtt marad, távozási szándékát ugyanis egyelőre senki nem jelentette be, így a Bányász SE csapatával minden bizonnyal ezután is számolni kell.

- ÉM-KT -


A gólszerzők

25 gólos: Sikur Péter

8 gólos: Gaál Balázs

7 gólos: Szabó Gábor

5 gólos: Verebélyi Richárd,

Kovács Krisztián

3 gólos: Asszony Béla

2 gólos: Lubai Norbert

1 gólos: Smida Gábor,

Horváth Sándor

Öngólos: Szert Ádám

(Dédestapolcsány)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!