DVTK-Jegesmedvék: Mérföldkő a portás életében

Miskolc - A szlovéniai hokitorna keretében nagyválogatottként mutatkozott be a miskolci Kiss Bence.

Miskolc - A szlovéniai hokitorna keretében nagyválogatottként mutatkozott be a miskolci Kiss Bence.

A bledi eseményen három találkozóra nevezték, a Fehéroroszok ellen pedig végig a kapuban állt és aktív részese volt az 5–3-as sikernek. A huszonegy esztendős jégkorongozó a Jegesmedvék saját nevelésű portása, aki Kiss Zoltán keze alatt ismerkedett meg ezzel a műfajjal. Szakmáját tizenhárom éve űzi, az első szezonjaként a 2006/2007-est jegyzi.

Kapusedzője hívta

– Fiatal keret ment a híres szlovéniai fürdővárosba – kezdte Kiss Bence. – Arany Gergelyt tervezték, de Geri sérüléssel bajlódott, így találtak rám. Engem Farkas Tamás, a DVTK Jegesmedvék kapusedzője hívott telefonon és természetesen rögtön „szárnyakat” kaptam, boldogságomban azonnal tovább is adtam az örömhírt az apukámnak, aki eddig szinte minden mérkőzésemen jelen volt. Nem akarok nagy szavakat használni, de az, hogy most felnőtt válogatott lettem, ez mindenképpen mérföldkő a pályafutásomban és az életemben.

Szeretne védeni

A piros-fehérek portása a közelmúltban átkerült az Erste Ligában szereplő Hokiklub Budapest csapatába, ahonnan néhány hete jött haza nevelő egyesületéhez.

– Huszonnyolc találkozóm volt az elmúlt hetekben és hónapokban a fővárosiaknál, ez lényegesen több, mint a korábbi, hasonló szakaszt jelentő itthoni mérlegem – folytatta Kiss Bence, majd hozzátette: – A szlovák alapú Tipsport Liga minden kétséget kizáróan sokkal magasabb szintet jelent, mint egykor a Mol majd az Erste Liga, itt más a tempó, ennek következtében az edzésmunka is lényegesen erősebb, a mérkőzések nívóját meg össze sem lehet hasonlítani. Örülök, hogy újra itthon vagyok, a csapat rendelkezésére állok, természetesen örülnék neki, ha előbb, vagy utóbb, de védhetnék is.

Arra a kérdésre, hogy milyen terveket szövöget, így felelt:

– Őszinte leszek: erről egyelőre nincs fogalmam, hiszen tart a szezon. Az a lényeg, hogy minél többet akarok védeni és oda megyek majd, ahol erre lehetőséget kapok. Természetesen szívesen maradnék Miskolcon.


Jégkorong: a válogatott kapusok

A miskolci színekben (is) szerepeltek közül eddig hat kapus kapott meghívást a felnőtt válogatott keretbe: Bálizs Bence, Budai Krisztián, Duschek Dávid, Gyenes Dávid, Kiss Bence, Vay Ádám.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!