MAC vs. Jegesmedvék - A Maciknak még három diadalra van szükségük

Miskolc - Az Erste Liga fináléja keretében szombaton 19 órától játsszák az ötödik mérkőzést a budapesti Tüskecsarnokban.

Miskolc - Az Erste Liga fináléja keretében szombaton 19 órától játsszák az ötödik mérkőzést a budapesti Tüskecsarnokban.

Négy meccs után a MAC Budapest 3-1-es összesítéssel vezet a DVTK Jegesmedvék ellen, így sikere esetén szombaton este a Tüskecsarnokban kiharcolja története első aranyérmét, ellenkező esetben húsvéthétfőn Miskolcon következik a hatodik felvonás. Érdekes számháborút (is) vívnak a csapatok és a szakvezetők. A fővárosiak közül Majoross Gergely vezetőedző a szerda esti vereségüket követően arról beszélt, hogy 3-0 után is egy győzelemre voltak a végső diadaltól és a 3-1-et követően ugyanitt tartanak. A piros-fehérek első embere, Egri István pedig arról beszélt, hogy a kupa elhódításához a lehetséges hét találkozóból négyet kell elvinni. Még három összecsapás van, s csapatuk pont háromszor akar örülni, mindenekelőtt szombaton este, hiszen az életben maradáshoz számukra ezt a gátat kötelezően venniük kell.

Minden lehet

– Úgy látom, hogy ezeket a kemény és szoros összecsapásokat az apróságok döntik el, persze a jó védőmunka és az eredményes támadójáték is kell a sikerhez – fogalmazott Mikael Tisell, a Macik vezetőedzője. – A fináléban már minden előfordulhat, ennek szellemében a szerdai sikerünket kell szombaton este lekopíroznunk. Természetesen ismét győzni akarunk, ebbéli igyekezetünkben pedig fontos, hogy Magosi Bálint is a rendelkezésünkre áll. Mindig csak és kizárólag a soron következő összecsapásra hangolunk, így majd meglátjuk, hogy mit hoz az ötödik találkozó.

Első a védekezés

A miskolci alakulatnál Vas János viseli az aranysisakot, a „legértékesebb” játékos így vélekedett a mai csatáról:

– Ugyanúgy kell küzdenünk, mint az előző hatvan percben. Mivel mi már nem veszíthetünk, nem fogunk tartalékolni. Okos játékkal akarunk kirukkolni: tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy a győzelem érdekében egy-két gólon kell tartanunk riválisunkat. A döntőben három-négy góllal nagyon nehéz nyerni, ezért a védekezés az első. Így van ez egyébként akár a kézi-, akár a kosárlabdában, sőt a labdarúgásban is. Kombinálni pedig teljesen felesleges, mi, játékosok sem látunk tovább szombat estétől. Majd a produkciónk meg az égiek eldöntik, hogy megyünk-e tovább vagy sem.



Erste Liga döntő menetrend:

2018. március 23., péntek, 19:00, (Budapest, Tüskecsarnok)

2018. március 24., szombat, 20:00, (Budapest, Tüskecsarnok)

2018. március 27., kedd, 18:30, (Miskolci Jégcsarnok)

2018. március 28., szerda, 20:00 (Miskolci Jégcsarnok)

2018. március 31., szombat, 19:00 (Budapest, Tüskecsarnok)

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék

amennyiben szükséges:

2018. április 2., hétfő (Miskolci Jégcsarnok)

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest

2018. április 5., csütörtök (Budapest, Tüskecsarnok)

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!