Újpest vs. Jegesmedvék - Visszavették a pályaelőnyt a Macik

Miskolc - A jégkorong Mol Liga elődöntőjének második mérkőzésén miskolci siker született csütörtök este Budapesten.

Miskolc - A jégkorong Mol Liga elődöntőjének második mérkőzésén miskolci siker született csütörtök este Budapesten.

A keddi hazai vereségük után visszavágásra készültek a Macik. A 3. percben két miskolci korcsolyázott a kapura, útjukat egy újpesti állta el, s mivel pontatlan volt az átadás, sikerrel járt. Az 5. percben Toulmin Sila elé kanyarodott, de lövését nem tudta megfelelően irányítani, így Sila zsákmánya lett a korong.

Gyors gólok

A 8. percben először kerültek emberelőnybe a piros-fehérek, ebből pedig könnyűszerrel szerezték meg a vezetést. Toulmin tanári átadását Sakaris remek mozdulattal vágta a tehetetlen Sila mellett a hálóba (0-1). Mindössze 35 másodperccel később jött az idegnyugtató második: Magosi közelről a jobb sarokba passzolt (2-0). A 16. percben Benk lövése a palánkról pattant vissza, Adorján azonban résen volt és „megölelte” a játékszert az érkező hazaiak elől. A Jegesmedvék a valós tudásuknak megfelelő teljesítménnyel rukkoltak ki az első harmadban, így bizakodással várhatták a második felvonást. Ebben sokáig egyenlőségjel alakult ki a csapatok között. Az iram remek volt, a küzdelem is magával ragadta a publikumot. A védelmek jól álltak a lábukon és a kapusok szintén „erős szemüveget” tettek fel, mindent jól láttak. A csapatok valamivel több időt töltöttek az újpestiek harmadában, miközben a hátsók gyakran választották a kanadai módszert: belövöldözték a korongot, majd rákorcsolyázva próbáltak veszélyt teremteni. Sportszerűen hokiztak a csapatok, kevés kiállítás történt. A 33. percben Adorján pazar közbeavatkozással akadályozta meg Frolikot a gólszerzésben akkor, amikor négy-négy mezőnyjátékos volt a jégen. Élvezetes játékot láttak a nézők, s hangerejüktől zengett a csarnok. A 37. percben Sakaris kocsolyájáról pattant a kapuba a korong, a szituáció értékelésére a „videószobába” mentek a bírák, majd hosszas nézelődés után megadták a találatot (0-3).

Amikor letelt...

A 41. percben negyedik gólját érte el a DVTK Jegesmedvék gárdája. Éppen lejárt a hazaiak kisbüntetése, amikor Toulmin korongot szerzett, majd 6 méterről a bal felső sarokba emelt (0-4). Jót tett a meccsnek az újabb gól, tovább élénkült a meccs. A 45. percben Hegyi balról, távolról a bal felső sarokba zúdította a játékszert (Adorján semmit nem látott az előtte állóktól, így nem is tehetett semmit). Az Újpest Gőz kiállítása miatt emberelőnybe került, de ezzel nem tudott élni, így már nem volt miről beszélni, a Macik taktikus és helyenként kiváló korongozással, jó egyéni produkciókkal vették vissza a kedden elveszített pályaelőnyüket. A folytatás szombaton este a miskolci jégcsarnokban lesz és ha a csütörtöki formájukat hozzák Hajósék, kétség sem férhet hozzá, hogy előnybe kerülnek.



Jegyzőkönyv

Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék

1-4 (0-2, 0-1, 1-1)

Budapest, 600 néző. V.: Kincses, Haszonits (Muzsik, Kis-Király).

Újpesti TE: Sila – Gröschl, Kiss D., Dósa, Pápa, Tóth G. – Nagy N., Hegyi 1, Benk (1), Ropret (1), Hebar – Kovács A., Nagy R., Nemes, Frolik, Csanyi – Dömötör, Virág, Turbucz – Ágoston (cserekapus). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Miskolczi – Láda B., Leppanen, Magosi 1, Galanisz, Pavuk (1) – Colin (1), Tuominen, Sakaris 2, Johnston (1), Toulmin 1 (2) – Szopos, Laczkó, Popovics, Sági, Albert T. – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Kiállítások: 15 perc+végleges kiállítás (Dömötör), ill. 8 perc.

Szilassy Zoltán: – Rosszul kezdtünk, lassan korongoztunk. 0-2 után számtalan nagy lehetőségünk volt, de ilyen a rájátszás, elment a hajó.

Douglas Bradley: – Az első harmad jó volt, a második gyengébb, a harmadik pedig rendben ment. A koncepciónknak megfelelően alakult a meccs, és most hazatérünk, remek táborunk elvárja tőlünk a győzelmet.

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 1-1.


Az elődöntő másik mérkőzésén:

  • Debreceni HK – MAC Budapest 1-5 (0-1, 1-3, 0-1)

  • Az állás: 2-0 a MAC Budapest javára.


    Az elődöntő menetrendje

    1. mérkőzés

  • Február 28., kedd (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
  • 2. mérkőzés

  • Március 2., csütörtök (Újpest), 19.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
  • 3. mérkőzés

  • Március 4., szombat (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE
  • 4. mérkőzés

  • Március 6., hétfő (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék
  • 5. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 8., szerda (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE
  • 6. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 10., péntek (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék
  • 7. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 12., vasárnap (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!