Jegesmedvék vs. Újpest – Fáradtan és rosszul hokiztak

Akt.:
Jegesmedvék vs. Újpest – Fáradtan és rosszul hokiztak
Miskolc – Elveszítette az elődöntő első mérkőzését a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás jégkorongcsapata.

Sérülését követően, kéthetes kihagyás után, visszatért a piros-fehérek közé Tóth A., aki megszokott helyéről – a második sor tengelyéből – ezúttal óvatosságból a negyedik támadószekciójának közepére került. Ritó (akit a Fradi elleni negyeddöntő hetedik mérkőzése közben kórházba szállítottak) koponyazúzódás miatt csak az emeleti üvegablak mögül nézte a meccset.

Fórok, előny nélkül

Öt percig semmi különös nem történt a jégen, a mezőnyben játszadoztak a csapatok, majd a 8. percben ,,félajándékba” kapott egy emberelőnyt a hazai gárda. Ebből Gőz lövése után két centiméterrel a gólvonal előtt tántorgott a korong, ketten próbálták meg ki-, és ugyanennyien beütni, végül Silának sikerült odébb paskolnia. A 12. percben Hebar orrba vágta Gőzt, aki viszonozta a tüzet, Haszonits pedig mindkettejüket kiküldte két perces pihenőidőre. Nem sokkal később négy hazai volt a jégen három újpestivel szemben, de nem sikerült összehozniuk a vezető gólt. A 15. percben Gőz a ,,földön” csúszva, hátulról, ölfeláldozóan mentett a kitörni készülő Benk elől. A 19. percben Gőz és Sikorcin kapott 5 plusz 20 percet és ez az ,,életfogytiglani” erős túlzásnak tűnt. Mindketten mehettek a zuhany alá, miközben a játékvezetők erőt fitogtattak. Az első harmad tanulsága látszott: a fővárosiak ugyanazt a stílust vették fel, mint az előző körben az FTC.

jegesmedvek-ute-hokimeccs22-st

Nem gól után gól

A második húsz perc is hasonlított az elsőhöz, de a 28. percben megtört a jég, a Jegesmedvék kapujába került a korong. Mivel felmerült a kisles esete, hosszas videózás következett, ennek végén pedig nem mutattak középre a dirigensek. Egy perc múlva már szabályos találat is született, Sági 4 méterről helyezett a hálóba (1-0). A 30. percben egy fővárosi akció közben két miskolci csatárt is kiállítottak, három az öt ellen pedig addig cicáztak a vendégek, amíg sakk-matt helyzetből Hebar közelről egyenlített (1-1). A 35. percben Virág már mindenkit elfektetett, de közben elfelejtette a kapuba ütni a játékszert – a Macik nagy megnyugvására. Látszott a csapatokon a heroikus negyeddöntő okozta fáradtság: akarásukra nem lehetett panasz, a gördülékeny és ötletes hokitól azonban messze voltak.

Hajós: majdnem

A zárófelvonásban is akadtak gondok a korongtartással, a támadásszövéssel, a passzok gyakran célt tévesztettek és klasszikus gólhelyzet is ritkán adódott. Néhány távoli, kékvonal közeléből leadott bombát jegyezhettünk fel. Az 51. percben Kovács A. gáncsolása miatt fórba került a vendéglátó, ezalatt Hajós két megmozdulása kecsegtetett ,,valamivel”. Kevéssel a rendes játékidő vége előtt Magosi ütközött, majd felállt, de kétszer is elesett, aztán lebukdácsolt. Már csak 88 másodperc volt hátra, amikor Sakarist kiállították. Időt kértek a fővárosiak, akik egy óriási védelmi hibát követően Hebar révén közelről bevágták győztes góljukat (1-2). A piros-fehérek levitték kapusukat, de hiába, még szerencséjük sem volt. Rosszul játszottak, a meccs is rossz volt, az Újpestet ez viszont aligha érdekli, némi meglepetésre előnybe került.

– Kolodzey Tamás –

Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE
1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Miskolc, 1110 néző. V.: Babic, Haszonits (Kis-Király, Soós D.).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Vojtkó, Hajós, Miskolczi, Toulmin – Leppanen, Láda B., Magosi, Galanisz, Pavuk – Colin, Tuominen, Sági 1, Johnston (1), Sakaris (1) – Szopos, Laczkó, Albert T., Tóth A., Popovics – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Újpesti TE: Sila – Huba, Kiss D., Nemes, Dósa, Tóth G. – Nagy N., Hegyi Á., Benk (2), Hebar 2, Ropret (1) – Kovács A., Nagy R., Sikorcin, Frolik (1), Csanyi – Virág, Turbucz, Dömötör, Gröschl, Pápa – Ágoston O. (cserekapus). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Kiállítások: 19 perc, plusz végleges fegyelmi (Gőz), ill. 15 perc, plusz végleges fegyelmi (Sikorcin).

Douglas Bradley: – Nagyon csalódott vagyok. A két csapat között a speciális játékban volt különbség: mi nem tudtuk az emberelőnyös helyzeteinket kihasználni, az Újpest igen. A végén egy fegyelmezetlenségből kapott gól okozta a vesztünket.

Szilassy Zoltán: – Nagyon érdekes meccs volt. Annak ellenére, hogy mindkét gárda lábában hét negyeddöntős találkozó volt, nagy energiák szabadultak fel. Készültünk az összecsapásra, remekül zárt a védelmünk, kitűnő volt a kapusunk és az emberelőnyöket is jól használtuk ki. Persze nem szállunk el, ez csak egy meccs volt.

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az Újpesti TE javára.

Az elődöntő másik mérkőzésén:

  • MAC Budapest – Debreceni HK 6-1 (1-1, 3-0, 2-0)

jegesmedvek-ute-hokimeccs16-st

Az elődöntő menetrendje

1. mérkőzés

2. mérkőzés

  • Március 2., csütörtök (Újpest), 18.00: Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék

3. mérkőzés

  • Március 4., szombat (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE

4. mérkőzés

  • Március 6., hétfő (Újpest), 18.00: Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék

5. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 8., szerda (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE

6. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 10., péntek (Újpest), 18.00: Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék

7. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 12., vasárnap (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE