Újpest vs. Jegesmedvék - Egy lépésre a döntőtől a DVTK

Budapest, Miskolc - Újpesten játszott hétfőn este a DVTK Jegesmedvé­­k jégkorong­csapata.

Budapest, Miskolc - Újpesten játszott hétfőn este a DVTK Jegesmedvé­­k jégkorong­csapata.

A jégkorong Mol Ligában az elődöntőnél tartanak a csapatok, a címvédő DVTK Jegesmedvék együttese a hétfői kezdés előtt 2-1-re vezetett az ÚTE ellen az egyik fél négy sikeréig tartó párharcban.

Két korai gól

A kezdés után rögtön Pavuk adott egyet Hebarnak, aki a jégen maradt, aztán lekorcsolyázott – szerencsére nem sérült meg. Emiatt előbbi össze is különbözött Roprettel, így 28 másodperc után máris páros kiállítás jött, majd Sikorcin volt szabálytalan, aki szintén mehetett a büntetőpadra. A 4 a 3, aztán az 5 a 4 elleni előnnyel nem éltek a vendégek, viszont egy ellentámadás során Tóth játszott Pápához, aki kilőtte a miskolci kapu bal oldalát (1-0). A Macik nem tudtak szinte felocsúdni sem, mert a saját harmadukban elvesztették a pakkot, Csanyi lövését hárította ugyan a borsodiak portása, ám a kipattanó korongot Frolik Adorján mögé tessékelte (6. perc, 2-0). A nagyobb lehetőségeket ekkor a házigazdák jegyezték, egyrészt az elhagyott Jegesmedvék-korongok miatt. A következő vendégfór is kimaradt, aztán ismét páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, Hegyi­nek, valamint Johnstonnak volt alkalma két percet fújni. Érzékelhetően jött felfelé a DVTK, a 17. percben Toulmin kapott jó asszisztott Sakaristól a kapu előterében és nem hagyta ki a lehetőséget (1-2). A Maciknak a harmad végén is volt esélyük az egyenlítésre, ám Sila védett.

Miskolci fordítás

A második játékrész elején komoly ziccerek nem alakultak ki, mindkét fél igyekezett minél hamarabb megakasztani a másik akcióját. Fontosak voltak a frissítések, a sorcserék, hiszen messze volt még a vége. Egy bunyókezdeményezésnél lerepült Leppanen sisakja, de a bírók hamarosan rendet tettek. Kemény, férfias küzdelem zajlott a jégen, kiállításmentesen. A 28. percben Sakaris passzolt vissza Johns­tonnak, aki egyenlített, és alig telt el fél perc, amikor Galanisz lövése után bepattant a korong Sila mögé (2-3). Időt kért az ÚTE, rendet kellett rakni a fejekben. Nem változott az állás, a kapusok a helyükön voltak, miközben Hebar és Toulmin ült ki „párosban” a padra. Volt még ezenkívül is büntetés, Leppanenéből 1 perc 10 másodperc áthúzódott a harmadik harmadra.

A záró játékrészben az Újpestnek menni kellett a fordítás érdekében, a 45. percben ugyanakkor Galanisz lökete után kijött a pakk, Magosi pedig köszönte a lehetőséget és 2-4-re alakította az eredményt. A lilák tüzeltek szinte valamennyi helyzetből, „kavargattak” Adorján kapuja környékén, a Macik felesleges kockázatot nem vállalva hokiztak. Emberfórban nagy tűzijátékot rendezett az ÚTE, amely lehozta a kapusát is. Elvesztették azonban a pakkot, Pavukot gáncsolták tiszta helyzetben, egy méterrel a háló előtt, a kapu elmozdult, bár a játékszer elcsúszott a ketrec mellett, de gólt ítéltek a játékvezetők (2-5).

Nyert a DVTK, a csapatok szerdán 18.30-tól a miskolci jégcsarnokban folytatják.



Jegyzőkönyv

Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék

2-5 (2-1, 0-2, 0-2)

Budapest, 800 néző. V.: Babic, Kincses, (Muzsik, Kis-Király).

Újpesti TE: Sila – Kiss D., Dósa, Hebar, Benk, Ropret – Pokornyi, Hegyi, Pápa 1, Nemes (1), Tóth G. (1) – Kovács, Nagy, Csanyi (1), Sikorcin, Frolik 1 – Gröschl, Virág, Dömötör, Turbucz, Ágoston (k). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Vojtkó, Gőz, Tóth A., Hajós, Miskolczi – Leppanen, Láda, Magosi 1 (1), Galanisz 1 (1), Pavuk 1 – Tuominen, Joe, Toulmin 1 (1), Johnston 1, Sakaris (2) – Szopos, Laczkó, Popovics, Albert, Sági. Vezetőedző: Douglas Bradley.

Kiállítások: 16 perc, illetve 10 perc.

Szilassy Zoltán: – Kettő-nulla után is voltak lehetőségeink, amiket sajnos kihagytunk. A második harmadban felpuhult a játékunk, nem ütköztünk és ezt megbüntette az ellenfél. Ameddig van sansz, addig menni kell, volt már rá precedens, hogy innen is vissza lehetett jönni.

Douglas Bradley: – Számítottunk arra, hogy keményen nekünk esik majd az Újpest, ütöttek is két gólt, ennek ellenére maradtunk az eredeti taktikánál és ennek köszönhetően sikerült megfordítani az állást.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-1, a DVTK Jegesmedvék javára.

A másik elődöntőben:

  • Debreceni HK – MAC Budapest 4-2 (0-0, 1-2, 3-0),

  • a négy győzelemig tartó párharc állása 3-1, a MAC javára.


    Az elődöntő menetrendje

    1. mérkőzés

  • Február 28., kedd (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
  • 2. mérkőzés

  • Március 2., csütörtök (Újpest), 19.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
  • 3. mérkőzés

  • Március 4., szombat (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)
  • 4. mérkőzés

  • Március 6., hétfő (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék 2-5 (2-1, 0-2, 0-2)
  • 5. mérkőzés

  • Március 8., szerda (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE
  • 6. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 10., péntek (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék
  • 7. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 12., vasárnap (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!