Jegesmedvék vs. Újpest - Véget vethetnek a ,,táncnak”

Miskolc - Szerdán este megszerezheti negyedik elődöntős sikerét és a fináléba juthat a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Szerdán este megszerezheti negyedik elődöntős sikerét és a fináléba juthat a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Hétfőn este a fővárosban verték az Újpesti TE gárdáját a Macik, így az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban már 3-1-re vezetnek. A miskolci jégcsarnokban ma 18 óra 30 perckor kezdődő ötödik felvonás keretében pedig véget vethetnek a táncnak és esetleges győzelmüket követően megünnepelhetik a fináléba jutásukat.

A szabály szerint

A hétfői összecsapás 59. percében érdekes gólt szerzett a piros-fehér gárda: a korong helyett Pavuk csúszott a kapuba, miközben a játékszer elkerülte a ketrecet, a jobb sarok mellett zúgott el – a játékvezetők viszont mégis gólt ítéltek. A különös esettel kapcsolatban felmerült az, hogy miként lehet gól, ami nem volt gól…

– Ha a kapura törő játékost egyértelmű gólhelyzetben akadályozzák, vele szemben így szabálytalankodnak, és nincs kapus, aki kifoghatta volna a lövését, akkor meg kell adni a találatot – mondta Egri István, a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának képviselője. – Pavuk már szemben állt az üres kapuval – Silát ugyanis levitte és mezőnyjátékosra váltotta az újpesti mester – és ha nem gáncsolják el, a játékszerrel meg sem állt volna a hálóig. Az ítélet tehát helyes volt, középkezdés következett, és nem kellett sem kiállítást adni, sem büntetőt ítélni.

A helyi hokiélet első számú vezetőjétől a szerdai mérkőzésről is érdeklődtünk, aki erről a következőket mondta:

– A legnehezebb feladat mindig az utolsó „vonalat” behúzni. Most a cél, azaz a döntő előtt állunk, de ez a hatvan perc ugyanolyan, mint az első, a második vagy éppen az ötödik. „Csak” nyernünk kell, és a feladat végrehajtásához nyugodtan állhatunk hozzá. Idegeskedjenek az újpestiek, mert nekik csak egy, nekünk viszont akár három dobásunk is van. Sok nézőre, jó hangulatra, nagy hangorkánra számítok és ezek mind nyomasztani fogják a fővárosiakat. Azért is vágyunk az Újpest elleni végső diadalra, hogy a fiúk végre egy kicsit pihenhessenek. Mert kétnaponként jégre lépni és ott a maximumot nyújtani nem gyerekjáték.

Jó helyzetben vannak

Jelentős előnyük birtokában bizakodó hangulatban nyilatkozott Douglas Bradley, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője:

– Örülök, hogy másodszor is sikerült idegenben nyernünk, ezzel ugyanis jó helyzetbe hoztuk magunkat a párharcban. A 3-1 azonban még nem jelent semmit, a mondás szerint mindig a cél előtti utolsó lépést a legnehezebb megtenni. Ennek szellemében azt mondtam a fiúknak, hogy ugyan­olyan keményen dolgozzanak a jégen, mintha csak most kezdődne a széria. Természetesen szeretnénk nyerni, egyébként igazi sportemberként mindig ez a célunk, és tudjuk, hogy utunk megtétele közben számíthatunk a minket mindig támogató, csodálatos közönségünk buzdítására.

Zárórát akarnak

Gőz Balázs hetek óta jó teljesítménnyel járul hozzá csapata eredményességéhez. A DVTK Jegesmedvék védője a mérkőzéssel kapcsolatban így nyilatkozott:

– Valamennyien azt akarjuk, hogy szerdán este érjen véget az elődöntő.

Az elődöntő menetrendje

1. mérkőzés

  • Február 28., kedd (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
  • 2. mérkőzés

  • Március 2., csütörtök (Újpest), 19.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
  • 3. mérkőzés

  • Március 4., szombat (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)
  • 4. mérkőzés

  • Március 6., hétfő (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék 2-5 (2-1, 0-2, 0-2)
  • 5. mérkőzés

  • Március 8., szerda (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE
  • 6. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 10., péntek (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék
  • 7. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 12., vasárnap (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!