Jegesmedvék vs. Újpest - Bejutottak a döntőbe a Macik

Miskolc - Sikerrel vették az elődöntő ötödik meccsét a piros-fehérek a jég­korong Mol Ligában.

Miskolc - Sikerrel vették az elődöntő ötödik meccsét a piros-fehérek a jég­korong Mol Ligában.

A Jegesmedvék 3-1-es vezetésük tudatában a „páholyból” kezdték a meccset, kockáztatniuk nem kellett, biztosra mehettek. Az elején az Újpest próbálkozott többet, majd gyorsan fordult a kocka és a hazaiak fölénye lövésekben is kifejezésre jutott. Sila azonban még azt is hárította, amit nem látott. A lélektanilag fontos első gólért hajtottak a csapatok, ehhez a miskolciak álltak közelebb, a precíziós hokit viszont az első harmadban megfékezte a játék széttördelésében és a rohanásos tempó visszafogásában érdekelt fővárosi gárda. Csak két kiállítás történt, ezekből nem lett semmi. Pedig Magosi emberhátrányban kiugrott a 18. percben, szólóját viszont nem tudta eredményesen befejezni, holott még cselezett is, de Sila nem feküdt el idő előtt.

Galanisz kezdte

A második harmad Miskolczi és Ropret nézeteltérésével kezdődött, majd négy a négy ellen Frolik kilépett, jobbról lőtt, de az eléje korcsolyázó Adorján zárta a szöget. A 27. percben született meg a várva várt első itthoni találat. Galanisz emberelőnyben a megszokott helyéről, a kapu elől hátrébb lépett és jól tette: balról, 10 méterről elemi erejű tenyerest zúdított a háló bal oldalába (1-0). Később Johns­ton akarta lemásolni társát, neki azonban már nem volt szerencséje. A 29. percben Láda B. késleltette a játékot, ezért „beutalót” kapott a büntetőpadra, az újpestiek pedig szorgalmasan lövöldöztek, korongjaik azonban sorra a ketrec mellé vágódtak. A 32. percben Sági közelről duplázta meg az előnyt, korongja Sila lába között kötött ki a kapuban (2-0). A második szünet előtt 42 másodpercig kettős emberelőnyben tették a dolgukat a Macik, harmadik góljukat viszont nem tudták összehozni.

Szépítés

A záróharmad vegyes „felvágottat” hozott. A Jegesmedvék gárdája tartotta az eredményt, a lila-fehérek pedig hit nélkül próbálkoztak, látszott, hogy nincs már bennük elegendő erő ahhoz, hogy érdemi változást érjenek el. Emberelőnyben sem tudtak rendkívüli teljesítménnyel kirukkolni, mintha azt várták volna, hogy legyen vége a párharcnak. Az 50. percben Galanisz kapott remek korongot, egyedül kiugrott, de nem tudta belőni a harmadikat. Telt az idő és ez Hajóséknak dolgozott, miként az is, hogy az 52. percben megkapták hatodik emberfórjukat. A hajrára feléledtek a nézők, akik már a döntő „illatát” érezték. Az 55. percben Miskolczinak sem sikerült becsapnia Silát, maradt a 2-0, ezen persze a fővárosiakon kívül senki nem kesergett. Az 59. percben Benk még szépített (2-1), majd Szilassy Zoltán lehívta Silát, akadt egy kis izgalom, a dudaszó után pedig egy kupacba borultak Magosiék. Bejött a papírforma, a borsodiak kiharcolták a végső sikert, amelyre az átlagos találkozón rászolgáltak, így ismét finalisták lettek, jogot szereztek arra, hogy a címvédésért induljanak csatába.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE

2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Miskolc, 1460 néző. V.: Babic, Juhász G. (Soós D., Pálkövi).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Láda B., Magosi, Galanisz 1 (1), Pavuk (1) – Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Miskolczi – Colin, Tuominen, Toulmin, Johnston, Sakaris – Laczkó, Albert T., Popovics, Sági 1, Ritó – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Újpesti TE: Sila – Dósa, Kiss D., Benk 1, Hebar, Ropret – Hegyi (1), Pokornyi, Frolik, Sikorcin, Csanyi – Kovács A., Nagy R., Nemes, Pápa, Tóth G. – Gröschl, Dömötör, Virág, Turbucz – Ágoston O. (kapus). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Kiállítások: 10 perc, ill. 14 perc.

Douglas Bradley: – Nagyon hektikus volt az első harmad. Elsősorban arra ügyeltünk, hogy elkerüljük a kiállításokat. A második harmadban sikerült két gólt szereznünk és ezzel húztuk be a mérkőzést. A végére izgalmas pillanatok jöttek, de Adorján jól védett. Gratulálok a fiúknak a fináléba jutáshoz!

Szilassy Zoltán: – Igazi harc volt ezen a meccsen is. A második harmadban „eltűntünk” és ezt a Miskolc két góllal büntette. Minden találkozónk szoros volt, az apró részleteket azonban a Jegesmedvék jobban oldották meg és ez döntött.

Az egyik fél négy nyertes meccséig tartó párharc végeredménye: 4-1 a DVTK Jegesmedvék javára.

Az elődöntő másik ágán:

  • MAC Budapest – Debreceni HK 5-1 (2-0, 2-1, 1-0), a párharcot a MAC Budapest nyerte 4-1-re.


  • Út a döntőig

    1. mérkőzés

  • Február 28., kedd (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
  • 2. mérkőzés

  • Március 2., csütörtök (Újpest), 19.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
  • 3. mérkőzés

  • Március 4., szombat (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)
  • 4. mérkőzés

  • Március 6., hétfő (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék 2-5 (2-1, 0-2, 0-2)
  • 5. mérkőzés

  • Március 8., szerda (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 2-1 (0-0, 2-0. 0-1)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!