Jegesmedvék vs. Újpest - A jó játékért csokieső járt

Miskolc - A Macik megnyerték a Mol Liga elődöntője harmadik meccsét, így előnybe kerültek.

Miskolc - A Macik megnyerték a Mol Liga elődöntője harmadik meccsét, így előnybe kerültek.

Alighanem helyi bravúr született 34 másodperc elteltével. Ekkor a középkörben " target="_blank">Magosi és Hebar esett egymásnak, az ökölcsata végén 2+5+20 perces bontásban mindketten végleges fegyelmit kaptak. A miskolci hokira járó legöregebb szurkolók sem emlékeznek arra, hogy itt két játékos számára ilyen gyorsan véget érjen egy mérkőzés.

Ügyesen variáltak

Az 5. percben Leppanen lövése Johnstonhoz került, aki egy igazítás után jobbról, közelről, a kapu jobb oldalába helyezett (1-0). Nagy volt az iram, a Macik irányítottak, erőteljes akciókat vezettek, és sokat lőttek kapura. Az Újpestnek olykor nehézséget okozott az, hogy saját harmadából ki- és felvigye a korongot. A levegőben lógott a második hazai találat, de ott is maradt, mert pár centi minden megsuhintott koronghoz hiányzott. A 16. percben Johnston emberhátrányban meglógott, úgy tűnt, hogy meg sem áll a kapuig, de két lila-fehér védő beérte és együttes erővel szerelte. Támadásban ügyesen variáltak a piros-fehérek, akik szellemes rohamokat vezettek.

A 22. percben emberelőnyből egyenlített az Újpest. Hegyi távoli lövését Adorján nem látta az előtte posztolóktól, a játékszer így akadálytalanul vágódott a kapu bal oldalába (1-1). Nem maradt sokáig egál, bő egy perc múlva ugyanis Galanisz közelről pontosan célzott (2-1). A 28. percben Frolik majdnem egyenlített, Adorján azonban ezt megakadályozta. Öt perc múlva Miskolczi háromszor is megpróbálta a jobb alsó sarokba piszkálni a korongot, de ez sehogyan nem jött össze neki. A 35. percben ember­előnyből Toulmin úgy hozta össze a harmadikat, hogy lövése egy újpesti korcsolyát érintve ment be (3-1) és ez már jót ígért. A 40. percben viszont jött Benk gólja, amely a meccsben tartotta a vendégeket. A csatár lövése Adorjánon túlcsorogva kötött ki a kapuban (3-2).

Gőz és Sila

A harmadik harmadra egy lapáttal még rátettek a csapatok. A 46. percben Hajós centiméterekkel zúdított a jobb sarok mellé, de szívóskodott a fővárosi gárda is. A 47. percben Miskolczi és Hajós vezetett nagyon szép támadást, összjátékuk szemet gyönyörködtetett, csak a befejezés nem sikerült. A Jegesmacik tisztában voltak azzal, hogy a hokiban egy gól előny nem előny, ennek jegyében munkára fogták Silát, az újpesti portás viszont nem ingott meg. Az idő múlása a miskolciak malmára hajtotta a vizet, a lilák viszont csipkedték magukat, a hosszabbításért küzdöttek. Az 54. percben Gőz zárta le a két együttes közötti harmadik fejezetet. Jó szokásához hűen a kék vonalról a kapu elé lopózott, majd balról, 8 méterről lövésre szánta el magát, korongja pedig Silát érintve vágódott a háló kö­zepébe (4-2). A lefújás után csokieső zúdult a jégre, percekbe telt, mire összeszedték a játékosok. A nézők a csapatot, a csapat a nézőket tapsolta meg.

Folytatás: hétfőn 18 órától Budapesten, a negyedik felvonás keretében.



Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE

4-2 (1-0, 2-2, 1-0)

Miskolc, 1560 néző. V.: Haszonits, Kincses (Váczi, Muzsik).

DVTK Jegesedvék: Adorján – Vojtkó, Gőz 1, Hajós, Tóth A., Miskolczi – Láda B., Leppanen (1), Magosi, Galanisz 1, Pavuk (1) – Colin, Tuominen, Toulmin 1 (1), Johns­ton 1, Sakaris – Szopos, Laczkó, Popovics, Sági, Albert T. – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Újpesti TE: Sila – Dósa, Kiss D., Nemes Pápa, Tóth G. – Nagy N., Hegyi 1, Benk 1, Hebar, Ropret – Kovács A., Nagy R., Frolik (2), Csanyi, Sikorcin (1) – Pokornyi, Virág, Gröschl, Turbucz – Ágoston (cserekapus). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Kiállítások: 13 perc + végleges fegyelmi (Magosi), ill. 19 perc + végleges fegyelmi (Hebar).

Douglas Bradley: – Úgy kezdtünk, ahogy elterveztük. Irányítottuk a játékot és a vezetést is megszereztük. A második húsz perc kiegyenlített volt, és annak ellenére, hogy kétgólos vezetést gyűjtöttünk, az Újpest visszajött a meccsbe. A befejező harmad nagy küzdelmet hozott, ebben a negyedik gól eldöntötte a találkozó sorsát. Örülök a sikernek, ezzel nyugodtan várhatjuk a hétfő estét.

Szilassy Zoltán: – Remek mérkőzést játszottunk. A baj csak az volt, hogy végig futottunk az eredmény után. Az egyenlítést követően hamar gólt kaptunk, majd jött egy balszerencsés, lábról bepattant találat. Az egyenlítéshez megvoltak a lehetőségeink, de ez nem jött össze. Nincs semmi baj, készülünk a negyedik találkozóra.

Az egyik fél négy nyertes meccséig tartó párharc állása: 2-1 a DVTK Jegesmedvék javára.


Az elődöntő másik ágán:

MAC Budapest – Debreceni HK 7-2 (2-0, 1-0, 4-2)

A párharc állása: 3-0 a MAC Budapest javára.



Az elődöntő menetrendje

1. mérkőzés

  • Február 28., kedd (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
  • 2. mérkőzés

  • Március 2., csütörtök (Újpest), 19.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
  • 3. mérkőzés

  • Március 4., szombat (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)
  • 4. mérkőzés

  • Március 6., hétfő (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék
  • 5. mérkőzés

  • Március 8., szerda (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE
  • 6. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 10., péntek (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék
  • 7. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 12., vasárnap (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!