Jegesmedvék vs. Újpest - A 2-1-ért szaladnak ki a jégre

Miskolc - Nincs megállás, meccs után meccs. Így fest a Mol Liga elődöntőjének menetrendje. Folytatás: szombaton este a népkerti jégcsarnokban.

Miskolc - Nincs megállás, meccs után meccs. Így fest a Mol Liga elődöntőjének menetrendje. Folytatás: szombaton este a népkerti jégcsarnokban.

A fináléért az egyik ágon a DVTK Jegesmedvék csapata és az Újpesti TE csatázik. Mint ismeretes, mindkét gárda otthon bukott, vagy megfordítva: idegenben nyert, így az állás 1-1-re áll. Szombat este a miskolci jégcsarnokban következik a harmadik felvonás, a nagyérdemű 18 órától szurkolhat a piros-fehéreknek.

Csapatban ötös

Sokan félve engedték el a Mol Liga alapszakaszának nyertesét a fővárosba, mondván: a fiúk fáradtak, sokat kivett belőlük a Fradi elleni negyeddöntő, a hét találkozó, a heroikus küzdelem és ennek az árát a lila-fehérekkel szembeni első derbin itták meg. Nos, csütörtökön este nyoma sem volt Hajósékon az erőtlenségnek, pazar csapatteljesítménnyel egyszerűen bedarálták ellenfelüket. Jól védekeztek, ügyes támadásokat vezettek, könnyűszerrel vitték be a korongot a támadó harmadba, ötletesen adogattak és ezúttal ember­előnyös lehetőségeikkel is éltek. Szombaton este nincs más dolguk, mint a „kopírozás”, a csütörtöki, nagyfokú koncentráltság átültetése. Az nyilvánvaló, hogy a sorozatterhelés során nem lehet minden fellépésen szárnyalni, csúcsformát mutatni, a rögtönzések sem mindig jönnek be – hiszen az ellenfél is a jégen van. Jóllehet a szurkolók elvárása a mindenkori maximális teljesítmény…

A nézők elvárják

Apropó, nézők. A csütörtök esti hatvan perc utáni nyilatkozatában nem csupán fiairól, hanem a publikumról is beszélt Douglas Bradley, a Jegesmacik vezetőedzője:

– Remek táborunk van, most is sokat biztattak minket. Otthon pedig egyenesen elvárják tőlünk a sikert, és nekünk az a dolgunk, hogy örömet szerezzünk nekik. Megint sok nézőre és remek hangulatra számítok.

A tréner, kérésünkre, természetesen szakmázott is:

– Nagyon örülök, hogy a második mérkőzést sikerült megnyernünk. Ez azonban nem kényelmesít el bennünket, ugyanis tudjuk, hogy továbbra is minden erőnkre és odafigyelésünkre szükség van ahhoz, hogy le tudjuk győzni ezt a remek újpesti csapatot. Mentálisan és fizikálisan rendben vagyunk, a rájátszás során először szeretnénk megszerezni a vezetést a párharcban.

Félig már megérett

A sportág berkeiben az alapszakasz után mindenki arra tippelt, hogy a két legkiemelkedőbb együttes, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest csapatai kerülnek a fináléba. A negyeddöntőben mindkét társaság megizzadt és csak nagy erőfeszítésekkel harcolta ki a továbbjutást. Az elődöntőben, a papírforma szerint a fővárosiak, akik már 2-0-ra vezetnek a Debreceni HK ellen, páholyban vannak, és ha a Macik szombaton este megverik az újpestieket, akkor ugyancsak jó eséllyel pályáznak a döntőbe jutásra. Vagyis ténylegesen érik az az álomdöntő, amelyet nagyon sokan várnak.

Miskolczi: ”Egy meccsben gondolkodunk”

A DVTK Jegesmedvék csatára, Miskolczi Márk elégedett volt a csütörtöki mutatványukkal, majd a továbbiakról ezt mondta:

– Ismerjük őket, persze ők is minket. Ugyanabban a mentalitásban megyünk ki a jégre szombaton este, mint azt a második találkozónkon tettük. A hazai pálya előnye is mellettünk szól, és úgy érzem, hogy ezúttal a helyzetkihasználásunkkal sem lesz problémánk. Nehéz mérkőzés vár ránk, de itthon nem is lehet más a célunk, mint a győzelem.

Arra a kérdésre, hogy szerdán le akarják-e zárni a párharcot, a támadó így felelt:

– Persze, az a célunk, hogy minél hamarabb pontot tegyünk a mondat végére, annál jobb. Ennek érdekében mindenkinek száz százalékot kell nyújtania, de egyelőre csak egy meccsben, a szombatiban gondolkodunk.

Dömötört eltiltották

Az Újpesti TE játékosa, Dömötör a DVTK-s Sakarist csúnya mozdulattal lökte palánkra a két csapat Mol Liga-elődöntőjének második találkozóján. Dömötör 5+20 percet kapott az 58. percben végrehajtott mutatványért. Sakarisnak el kellett hagynia a jeget, de nem sérült meg komolyabban.

A fegyelmi bizottság indoklása: „Az ütközés szükségtelen volt, nem a korong megjátszására vagy az ellenfél attól való elválasztására irányult. A játékos már nem birtokolta a korongot. Az UTE játékosa ellenfelét olyan testhelyzetben találta el, amikor az ütközésre már nem számított, és nem tudta védeni magát, így abból könnyen sérülés lehetett volna. A fegyelmi bizottság ezek miatt Dömötört egy Mol Liga-mérkőzésről eltiltja.”

A játékos így nem léphet jégre szombaton.



Az elődöntő menetrendje

1. mérkőzés

  • Február 28., kedd (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
  • 2. mérkőzés

  • Március 2., csütörtök (Újpest), 19.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
  • 3. mérkőzés

  • Március 4., szombat (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE
  • 4. mérkőzés

  • Március 6., hétfő (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék
  • 5. mérkőzés

  • Március 8., szerda (Miskolc), 18.30: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE
  • 6. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 10., péntek (Újpest), 18.00: Újpesti TE - DVTK Jegesmedvék
  • 7. mérkőzés (amennyiben szükséges)

  • Március 12., vasárnap (Miskolc), 18.00: DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!