Már csak előre tekintenek a Jegesmedvék, és „hibajavító” győzelmet várnak

Miskolc - Vasárnap este ismét hazai környezetben küzd a pontokért a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Vasárnap este ismét hazai környezetben küzd a pontokért a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A piros-fehérek a Mol Ligában holnap 18 órától a Debreceni HK együttesével mérik össze tudásukat a jégcsarnokban. A Macik eddigi három összecsapásukból kettőt megnyertek, a MAC Budapesttel szemben viszont elveszítették veretlenségüket, bár ennek a sorozat elején nincs jelentősége. A pénteken délután a diósgyőri edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón Doug Bradley vezetőedző először a fővárosi rangadóról beszélt.

Az egyrészt a feladatunk, hogy leszűkítsük a területüket." Doug Bradley

Van hová fejlődni

– Sok pozitívum nem volt a játékunkban – jegyezte meg a kanadai szakember. – Kijöttek azok a hibák, amelyeket mindenképpen ki kell javítanunk. Jobb munkát illene végeznünk a semleges harmadban, az emberelőnyös szituációkban, és az a csapat, amelyik nem becsüli meg a korongot, azt gyakran eladja, bajba kerül. Rangadót veszítettünk, de a hoki ilyen: felesleges kiállítást vétettünk az utolsó pillanatokban, és ebből esett a győztes gól. Jól látjuk, hogy van hová fejlődnünk és hiszem is, hogy erről a bizonyos fejlődésről már vasárnap este számot adunk.

A tréner egyébként jónak minősítette a rajtjukat: a Galac elleni összecsapásukon levegőt sem adtak a romániai gárdának, míg az Újpesti TE ellen olyan harmadik harmadot produkálhat, amelyre büszkék lehetnek.

Doug Bradley „minősítette” új igazolásukat is:

– Nicholas Kuqali személyében nem gólgyárost igazoltunk, hanem olyan bekket, akinek védőmunkájára nagy szükségünk van. Dolgoztunk már együtt, tisztában vagyok a képességeivel, amelyet bizonyosan itt is igazol majd.

Megtudtuk, hogy az új szerzemény – akit pénteken estére vártak Miskolcra – csak akkor léphet pályára, ha az ehhez szükséges engedélyeket beszerzik és papírmunkát elvégzik a klub alkalmazottjai.

Látta a Debrecent

A szakvezető a napokban felkerekedett, Debrecenben járt, ahol megtekintette a DHK – Sport Club Csíkszereda mérkőzést.

– A hazaiak 14-2-re diadalmaskodtak, láttam, hogy mit tudnak – folytatta Doug Bradley, majd hozzátette: – Az a feladatunk, hogy leszűkítsük a területüket és megfelelő védekezési koncepciót dolgozzunk ki. Ez vezet a sikerhez és persze az is fontos, hogy értékesítsük emberelőnyös lehetőségeinket.

A sajtótájékoztatón ott volt Galanisz Nikandrosz, aki a MAC Budapest ellen gólt szerzett. A DVTK Jegesmedvék csatára így vélekedett:

– Csak rajtunk múlt a csütörtöki vereség. Ugyanis nem tartottuk be azokat a taktikai utasításokat, amiket a vezetőedzőnk kidolgozott. Már nem kesergünk, előre tekintünk és mivel valamennyi meccsünket meg akarjuk nyerni, most is ez a célunk. A Debrecen ellen ki kell javítanunk a hibáinkat és be kell gyűjtenünk a 3 pontot. Mi vagyunk az esélyesek és igazolni fogjuk a papírformát, amely mellettünk szól.

- ÉM-KT -


Abszolút védekező típusú hátvéd

Ismeretes, hogy az Újpesti TE elleni mérkőzésen súlyos kézsérülést szenvedett Joe Colin, aki műtétje miatt legkevesebb négy–hathetes kényszerpihenőre szorul. A DVTK Jegesmedvék vezetése ezért úgy döntött, hogy megerősíti a Mol-ligás csapat megfogyatkozott hátsó alakzatát: ennek jegyében leigazolta Nicholas Kuqalit. Az amerikai légiós abszolút védekező típusú jégkorongozó, az elhárítómunka az erőssége. A tengerentúli sportoló először az egyetemi bajnokságokban szerepelt, majd az SPHL-ben és ECHL-ben játszott. Az utóbbi sorozaton dolgozott együtt Doug Bradley-vel és szerepelt azzal a Paul Cianfrinivel, aki már a DVTK Jegesmedvék színeiben küzd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!