Magyarország

2011.04.08. 15:22

Esztergomi Fidesz: Meggyes Tamás házfelgyújtását ünnepli Tétényi Éva?

<p>Az esztergomi képviselő-testület Fidesz-KDNP-frakciója arra kéri Tétényi Éva polgármestert, hogy Budapest helyett inkább a polgármesteri hivatal nagytermébe vonuljon be közgyűlést tartani. A város független polgármester péntek este gyalog indul szimpatizánsaival a fővárosba, és nyílt levelet visz az Országházba, amelyben kéri az Országgyűléstől a fideszes többségű képviselő-testület feloszlatását.</p>

Az esztergomi Fidesz-KDNP frakció pénteki közleményében azt feszegeti, miért éppen április 8-át választotta Tétényi Éva a Budapestre meneteléshez. "Ez a dátum éppen Meggyes Tamás előző polgármester házfelgyújtásának évfordulója. A polgármester asszony ezekkel a törekvésekkel az egész várost "égeti fel", amely nem meglepő, hiszen olyan emberek segítségével, támogatásával teszi mindezt, akik között van az az ember is, akit jogerősen elítélt a bíróság a volt városvezető házának felgyújtásáért" - állítják a közleményben.

A fideszes frakció szerint "semmilyen évforduló nem köthető ehhez a naphoz, csak és kizárólag Meggyes Tamás volt polgármester házának felgyújtása". A pénteki meneteléshez az is hozzátartozik, hogy Tétényi Éva ezzel Esztergomot "égeti fel", mert az önkormányzati csődtörvény kimondja, ha testület feloszlatását kezdeményezik, az azonnali vagyonfelosztást eredményez - olvasható a közleményben.

Tétényi Éva az esztergomi képviselő-testület március 31-i ülésén közölte: álláspontja szerint munkáját tartósan akadályozza, hogy a 15 tagú testületben a 10 fős kormánypárti frakció nem hajlandó az együttműködésre. Emiatt a jövőben csak egyszer hívja össze a testületi ülést, amikor az adósságrendezési eljárásban a reorganizációs tervet kell elfogadni. Ennek hiánya a város vagyonának felosztásához vezetne ugyanis, de Esztergomot nem akarja veszélybe sodorni. A rendkívüli testületi ülést április 18-ára hívták össze.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!