Búfelejtő győzelmet aratott hazai jégen a Bradley-gárda

Miskolc - Megnyerte vasárnap esti Mol Ligás mérkőzését a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Megnyerte vasárnap esti Mol Ligás mérkőzését a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A vasárnap esti, szomszédvárak rangadójának 5. percében a védőként funkcionáló Gőz a támadókat megszégyenítő módon kanyarodott a kapu elé és ha már ott volt, bepaskolta a korongot a hálóba (1-0). Bezrukov kiállítását követően előnyének megduplázására szövetkezett a hazai gárda, de a terv füstbe ment.

Alkudoztak

Fölényben voltak a Macik, állandóan a debreceniek harmadában folyt a játék, a második gól azonban elmaradt. Kis csetepaté alakult ki Pleszkán kapujának közelében, ezt pedig hosszas tárgyalás követte. Percekig alkudoztak a játékvezetők és a csapatkapitányok, majd Kosourov végleges fegyelmit kapott, mert nyakra és testre ment. Ettől már láttunk jobb és izgalmasabb harmadot, de a vezetés volt a fő szempont.

A folytatásban Popovics kapott kis büntetést, ennek kibekkelése nem okozott gondot, Adorján mindig a helyén volt. Ismét holtidő jött, közben, akik csak éltek és mozogtak, azoknak Halassy elmondta, hogy mit ítélt. Bezrukov „életfogytiglant” kapott az ámokfutásáért, a 25. perc persze gólt is hozott, Pavuk emberelőnyben termelte be az idegnyugtató másodikat (2-0). A piros-fehérek éjjel-nappal fórban járatták a korongot, hol öt hazai volt a pályán néggyel, hol hárommal szemben, de a harmadik nem jött össze. Üde színfoltot jelentett, amikor Miskolczi büntetése után a DHK-tagjai voltak többen, az pedig más kérdés, hogy ezzel nem mentek semmire. A második harmad végén feléledtek a debreceniek, akik kidolgoztak néhány ígéretes akciót.

Galanisz döntött

A záró húsz percben érett a DVTK Jegesmedvék újabb gólja, Pleszkán többet dolgozott a ketrec előtt, mint társai a mezőnyben, persze sikerességéhez az is kellett, hogy Galaniszék pár centivel rendre elvétsék az irányt. A sok elpuskázott helyzet után – ilyen a jégkorong – büntetett a Debrecen, Hári középtávolról szépített (2-1). Az 51. percben emberelőnyben cicázhattak a Macik, akik Galanisz közeli ütésével össze is hozták a mindent eldöntő góljukat (3-1).

Pavuk az i-re feltehette volna a pontot, Magosi átadása után elfektette Pleszkánt, de nem tudta átemelni rajta a korongot, a játékszer pedig elakadt a jobb lábának korcsolyájában. A MAC Budapest elleni fiaskót feledtették a piros-fehérek, akik ha nem is brillíroztak, de búfelejtő győzelmet arattak.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK 3-1

(1-0, 1-0, 1-1)

Miskolc, 1000 néző. V.: Halassy, Vas (Kormos, Juhász).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B., Leppanen, Pavuk 1 (1), Galanisz 1 (1), Magosi (2) – Gőz 1, Vojtkó, Tóth A., Hajós (1), Miskolczi – Cianfrini, Kuqali, Popovics, Johnston, Sakaris – Bernáth, Laczkó, Szopos, Sági, Karda – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Doug Bradley.

Debreceni HK: Pleszkán – Bezrukov, Seluianov, Kochetkov (1), Kosourov, Piskunov (1) – Varga A., Voroshin, Németh A., Hári 1, Godó – Hetényi, Wéber, Kovács V., Dancsfalvi, Vaszjunyin – Vincze, Pados – Gyenes (cserekapus). Vezetőedző: Jevgenyij Muhin.

Kiállítások: 10 perc, ill. 14 perc, plusz végleges kiállítás (Kosourov, Bezrukov).

Doug Bradley: – Kemény mérkőzésen, jó csapatot győztünk le. Most sem voltunk hibátlanok, de a legfontosabb az volt, hogy a legutóbbi vesztes meccset követően sikeresen szerepeljünk.

Jevgenyij Muhin: – Nagyon fegyelmezetlenül játszottunk, ez sok emberhátrányos pozícióhoz vezetett, így törvényszerű volt, hogy kikapunk. A győzelmet jobban akaró csapat nyert.


A MOL Liga állása:

1. DVTK Jegesmedvék 4 3 – – 1 18-8 9 pont

2. Debrecen 4 2 1 – 1 21-7 8

3. MAC Budapest 3 2 1 – – 8-5 8

4. FTC 4 2 – 1 1 17-10 7

5. UTE 3 2 – – 1 14-6 6

6. Dunaújvárosi Acélbikák 4 2 – – 2 12-11 6

7. Corona Brasov 3 1 1 – 1 9-7 5

8. Dunarea Galati 5 – 2 1 2 12-20 5

9. SC Csíkszereda 4 1 – 2 1 9-22 5

10. Fehérvár AV19 4 – 1 2 1 12-16 4

11. HK Beograd 4 – – – 4 7-27 0


Budapest - A Ferencváros hazai pályán egy góllal legyőzte a Dunaújvárost vasárnap a jégkorong MOL Liga alapszakaszában.

Budapest/Galac - Az újonc román Dunarea Galati hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a Fehérvári Titánok csapatát a jégkorong MOL Liga alapszakaszának vasárnapi játéknapján.

Budapest - Az Újpest magabiztosan győzött az újonc szerb HK Beograd ellen a jégkorong MOL Liga alapszakaszának szombati játéknapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!