BOON - Sport - DVTK

2017.08.17. 12:15

Borsodsport Invest Kft.: több mint 550 millióval

Miskolc - A DVTK-nál úgy látják, hogy a terveknek megfelelően halad a tőkerendezés.

Miskolc - A DVTK-nál úgy látják, hogy a terveknek megfelelően halad a tőkerendezés.

A Diósgyőr FC Kft. pénzügyi helyzete stabil, és az elmúlt évekhez hasonlóan a továbbiakban is minden vállalt kötelezettségének, valamint az MLSZ szabályzataiban foglaltaknak is eleget tesz. A jelenlegi – az előzetes tulajdonosi egyeztetéseknek megfelelően – végrehajtandó tőkerendezéshez a Miskolc Holding Zrt. 250 millió Ft-tal, a Borsodsport Invest Kft. több mint 550 millió Ft-tal járul hozzá” – tette mindezt közzé az élvonalbeli diósgyőri klub szerdán, azok után, hogy portálunkon kedden beszámoltunk arról: Miskolc MJV hétfői közgyűlésén arról tárgyaltak és döntöttek a képviselők, hogy a Miskolc Holding Zrt. mint a csapatot működtető Diósgyőr FC Kft. 47,93 százalékos tulajdonosa folytassa le a szükséges tárgyalásokat és legfeljebb 250 millió forintos tőkeemelést hajtson végre, bizonyos feltételek teljesülése mellett.

A hónap végével

Erre azért volt szükség, mert a Magyar Labdarúgó Szövetség július 7-én kelt levelében arra hívta fel a Diósgyőr FC Kft. figyelmét, hogy augusztus 31-i határidővel állítsák helyre a saját tőke mértékét az eljárásrendben meghatározott mértékig. Ugyanis: a saját tőke elvárt szintje az első osztályban 200 millió forint, ehhez képest a DFC Kft. tavaly év végén mínusz 585 millió forint saját tőkével rendelkezett, vagyis összesen mintegy 800 millió forinttal maradt el az elvárt szinttől. Az MLSZ lapunknak ez ügyben küldött válaszában azt is hangsúlyozta, mindez azt jelenti, hogy „az elmúlt években a klub a saját vagyonát felélte a sorozatosan veszteséges működés miatt.

- ÉM -


[related-post post_id="3582636"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!