BOON - Sport - DVTK

2017.05.04. 08:53

Kettős mérce - Kiakadtak a diósgyőri szurkolók az MLSZ-re

Miskolc - Ugyanaz a rigmus két NB I-es meccsen, de amíg a Diósgyőrt súlyosan megbüntette az MLSZ, addig a másik klub semmilyen retorzióban nem részesült. "<em>Másoknak megengedett a szexista, ordenáré megnyilvánulás?</em>" - teszik fel a kérdést a DVTK szurkolói.

Miskolc - Ugyanaz a rigmus két NB I-es meccsen, de amíg a Diósgyőrt súlyosan megbüntette az MLSZ, addig a másik klub semmilyen retorzióban nem részesült. "Másoknak megengedett a szexista, ordenáré megnyilvánulás?" - teszik fel a kérdést a DVTK szurkolói.

A diósgyőri szurkolók bizonyára élénken emlékeznek még a 2016/17-es bajnokság 2. fordulójában, 2016. július 23-án lejátszott DVTK-Újpest bajnokira, ami után a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága fél millió forint pénzbüntetésre és szektorok bezárására büntette a DVTK. Annak a találkozónak a 27. percében, az UTE értékesített büntetője után hangzott fel a diósgyőri stadionban az a bizonyos "Hülye kurva" rigmus, amit Kulcsár Katalin alapvonali játékvezetőnek címzett a hazai közönség - olvasható a diósgyőri szurkolók portálján, az amigeleken.hu-n.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottságát mélységesen felháborította az eset, döbbenetesnek, alpárinak és tiszteletlennek titulálta a hazai szurkolók egy részét és a július 26-i ülésén példás büntetéssel sújtotta a DVTK-t. A meghozott határozat a következőket tartalmazta:

"A FEB a Diósgyőr – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a játékvezetők szidalmazása) 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá a sportszervezet soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén a Diósgyőri Stadion X, Y és Z szektorainak lezárását rendeli el.

A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy - szerencsére - eddig példátlannak volt tekinthető a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg."

És hogy miért elevenítettük fel a tavalyi eseményeket?

Pusztán azért, mert a szombati DVTK-Vasas meccs 43. percében, Ugrai lövését követően ismét felhangzott az ominózus rigmus, ezúttal azonban az angyalföldi tábor jóvoltából. Egy perccel előtte Ugrai ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról, és a védők által kifejelt labdáért az aprótermetű Vela vívott fejpárbajt az ellenfél játékosával. A Vasas játékosok kezezést reklamáltak Velánál, az összefoglalóban látható, hogy az Ugrai lövésével záruló támadás után a Vasas kapusa gesztikulálva rohan az alapvonali játékvezető, Urbán Eszter felé, majd jól hallhatóan felhangzik a piros-kék szurkolók szájából a "Hülye kurva" rigmus. A mérkőzés ellenőrén kívül szerintem mindenki hallotta ezt a stadionban, így az eset bele sem kerülhetett a mérkőzés ellenőri jelentésébe, ebből eredően nem is tárgyalta a Fegyelmi Bizottság.

Felvetődik az emberben a kérdés, hogy a Szövetségben senki nem nézi meg a mérkőzések összefoglalóit? Senki nem kérdezi meg az ellenőrt, hogy "Komám? A füleden ültél?"

Bízhatunk az egyenlő elbánásban, az egyenlő feltételekben? Ha igen, akkor várjuk a következetes döntést a mélyen tisztelt Fegyelmi Bizottság részéről!

Forrás: amigeleken.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!