MLSZ-ítélet: Gyerekek és családok maradhatnak le a DVTK meccséről

Akt.:
A képen látható ultrák szektora (Y) és a jobbra lévő Z szektor is lezárásra kerül
A képen látható ultrák szektora (Y) és a jobbra lévő Z szektor is lezárásra kerül - © Fotó: Homoky György
Miskolc – A játékvezető szidalmazása és a pirotechnika használata miatt kapott büntetést a DVTK.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának keddi ülésén olyan eseteket is tárgyalt a grémium, amelyek a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának legutóbbi mérkőzésével, az Újpest elleni hazai találkozóval kapcsolatosak. A szövetség honlapján közöltek szerint „a FEB a Diósgyőr–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a játékvezetők szidalmazása) 500 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá a sportszervezet soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén a Diósgyőri Stadion X, Y és Z szektorainak lezárását rendeli el”. Ez utóbbi gyakorlatilag azokat a lelátórészeket érinti, ahol az ultrák szurkolnak, illetve a nyári bérletakcióval gyerekek és családok váltották meg ide a helyüket, így ezen a helyen biztosan nem lesznek nézők az augusztus 6-i, Budapest Honvéd elleni meccsen.

Az MLSZ közleményéből nem derül ki, hogy miért éppen ezeket a szektorokat zárták le. A középső (Y) szektor bezárása még megmagyarázható, mivel erről a lelátórészről kerültek bevetésre a tiltott pirotechnikai eszközök, ám a másik két szektor bezárásában nincs sok koncepció, mivel – a szövetség állásfoglalása szerint “a munkáját tisztességgel ellátó” – alapvonali játékvezetőt az erősen vitatható ítélet után egy emberként küldte melegebb éghajlatra az egész stadion.

A diósgyőri szurkolók azért szidalmazták Kulcsárt, mert Vad II István játékvezető az ő jelzése után ítélt büntetőt az Újpestnek az első félidőben.

Nem tűri el

Az MLSZ anyagában az alábbiak is állnak: „A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy – szerencsére – eddig példátlannak volt tekinthető a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sport­esemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg.”

A fegyelmi bizottság a DVTK-t már az első forduló után, a Videoton ellen Felcsúton lejátszott összecsapást követően is megbüntette: akkor az fb 100 000 forint pénzbüntetést szabott ki megbotránkoztató magatartásáért, valamint tárgy játéktérre dobásáért.


Videó: Szellemtizenegyes Diósgyőrben

Miskolc – A diósgyőri drukkerek továbbra sem tudnak napirendre térni a DVTK – Újpest bajnoki mérkőzésen megadott sokkoló tizenegyes felett, eközben a miskolci klub közleményt adott ki.

DVTK vs. Újpest – A kapus mozdulata tovább erősítette a közösséget

Miskolc – Ismét hátrányból nyerve fordított és győzött 2-1-re a DVTK, így még százszázalékos.

DVTK vs. Újpest fotókon és videókon

Miskolc – Az Európa-bajnokságot övező fociláz és eufória hetek alatt elmúlt Magyarországon, egyetlen hely azonban mégiscsak maradt kis hazánkban, ahol továbbra is megőrülnek a szurkolók a csapatukért. Igen, ez nem más, mint Diósgyőr. A hely, ahol egy apró kis szikra elég a fanatikusoknak, hogy élettel töltsék meg az Andrássy úti stadiont. Utcai vonulás, látványos élőkép, elképesztő büntető, fergeteges szurkolás, győzelem és óriási fieszta. Parádés felvételek a DVTK – Újpest bajnokiról.

Labdarúgó NB I – Eredmények és tabella – 2. forduló – 2016/2017.

Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc – Az első forduló után százszázalékos négy csapatból három a második körben is az maradt a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Labdarúgó NB I – Góllövőlista – 2. forduló – 2016/2017.

Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc – A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistája.

hirdetés


hirdet�s