BOON - Sport - DVTK

2016.11.04. 11:55

Bp. Honvéd vs. DVTK - Folytatja-e a Diósgyőr az elmúlt hetek játékát?

Miskolc - Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője szerint nem ügy az, amit az FTC vezetője felvetett.

Miskolc - Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője szerint nem ügy az, amit az FTC vezetője felvetett.

Az NB I 15. fordulójában szombaton 15.30-tól Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK meccset rendeznek a fővárosban, a Bozsik stadionban. A két csapat közül az előző fordulóban a DVTK pont nélkül maradt a Ferencváros vendégjátéka során, a Honvéd viszont legyőzte a fővárosban a Szombathelyi Haladást (2-1-re), azok után, hogy egy héttel korábban ők is 3-2-re kaptak ki az FTC-től vendégként. A piros-fehérek a vereségük ellenére elismerést kaptak a szurkolóiktól, hiszen öt héttel azután, hogy a Debrecen elleni hazai vereséget követően (1-3) azt skandálták a lelátóról, hogy „a Diósgyőr-mezt nem érdemlitek”, és a játékosok egy részével a mezeket is levetették, az FTC elleni mérkőzés után többek között azt is kórusban zengték, hogy „a Diósgyőr-mezt megérdemlitek”. Történt mindez egy vereséggel végződött bajnoki után, amelynek annyi előzménye azért volt, hogy a Videoton ellen pályaválasztóként 3 pontot, az Újpest vendégeként pedig 1 pontot szereztek.


[poll id="1270"]


Pontot, pontokat

A DVTK vezetőedzője, Horváth Ferenc a közelmúltról szólva elszalasztott lehetőségnek nevezte a Ferencváros elleni bajnokit, a soros meccs­ről pedig a következőket mondta:

– Jó csapatnak tartom a Honvédot, masszív együttes, gyors és agresszív játékosokból áll, nem lesz egyszerű ellenük játszani, de az előző három meccsünk sem volt egyszerű. Egyik csapat ellen sem játszottunk alárendelt szerepet, most pedig azzal a reménnyel utazunk, hogy pontot vagy pontokat tudunk szerezni, azért, mert a csapatot képesnek tartom erre, és mert szükségünk van a pontokra.

A DVTK szakvezetője fontos mérkőzésnek nevezte a Honvéd elleni összecsapást, elsősorban abból a szempontból, hogy kiderül, tudja-e a DVTK az előző három meccsen mutatott játékát folytatni. Arra a kérdésre pedig, hogy mivel lehetnek eredményesek a fővárosiak ellen, a diósgyőri szakvezető így felelt:

– Sok Honvéd-meccset látok, ők adják az ellenfelet nekünk. Az utóbbi idők legjobb Honvédja ez a mostani, fiatalok alkotják, amiben benne van, hogy hullámzó lehet a teljesítményük. Készültünk belőlük, van, amit begyakoroltunk, majd meglátjuk, hogyan sikerül megvalósítani.

Bocsánatkérés: nem ügy

A múlt szombaton lejátszott DVTK – FTC (2-3) NB I-es labdarúgó bajnoki 53. percében, 1-2-es állásnál érdekes jelenet játszódott le a Diósgyőri stadionban: miután Novothny felrúgta a zöld-fehérek játékosát, Ramirezt, és a labda a hazaiak vezetőedzőjéhez, Horváth Ferenchez gurult, ő visszarúgta azt laposan a pályára, eltalálva a hömpörgő ferencvárosi játékos lábát, aki válaszul visszarúgta a labdát, az edző testét, hasát eltalálva. Erre reagálva a diósgyőri szakvezető nekirontott az ellenfél játékosának, meglökte őt, amiből egy csetepaté alakult ki a két csapat játékosai, a szakmai stáb tagjai között, amelynek a végén Novothny és Ramirez sárga lapot kapott, míg Szamosi Tamást, a DVTK pályaedzőjét a lelátóra küldte Szabó Zsolt, a meccs játékvezetője.

A mérkőzés utáni napon Orosz Pál, a Ferencvárosi TC labdarúgócsapatát működtető FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a következőket nyilatkozta az Origo internetes portálnak:

„A Ferencváros vezérigazgatójaként nagyon furcsállom, hogy a magyar NB I-ben előfordulhat olyan eset, hogy egy edző a földön fekvő játékosba belerúgja a labdát. Pláne egy olyan edző, aki egykoron a Ferencvárosban játszott. Az sem helyénvaló persze, ahogy Ramirez reagált, de aki látta az esetet, tudja, mi és hogyan történt. Egyértelmű, hogy ezek után bocsánatkérést várnék Horváth Ferenctől, az MLSZ-nek pedig ki kell vizsgálnia az esetet.”

Az esetet az MLSZ elkezdte kivizsgálni, Horváth Ferencet – egyelőre – nem szankcionálták a fegyelmi bizottság tegnap délutáni ülésén. A diósgyőri szakvezető csütörtökön délelőtt pedig a következőket nyilatkozta az Észak-Magyarország napilap azon kérdésére, hogy mi a véleménye arról, hogy bocsánatkérésre szólították fel:

„Nálam ez nem ügy. Férfiak játsszák ezt a sportot, előfordul ilyen. Ügyet ebből az csinál, aki életében még egy konzervdobozba sem rúgott bele egy egyeneset, nemhogy labdába. Én ezt nem tartom ügynek. Ha bocsánatot kellene kérni minden ilyenért, akkor egész héten rohangálhatna mindenki virággal és bonbonnal az NB I-es csapatok között.”

Játékosszavak

Novothny Soma, a DVTK csatára: „Idegenben játszani mindig nehezebb, és bár a Honvéd jó csapat, mi az előző három meccsen a mentalitásunkkal, ahogy hozzáálltunk a mérkőzésekhez, bebizonyítottuk, hogy egységes csapat vagyunk, és ha így játszunk, akkor mindenki ellen lehet esélyünk.”



Szamosi 3 meccset kapott

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén foglalkozott a DVTK – FTC meccs 53. percében kezdődött cselekményekkel. Ennek eredményeként a lelátóra küldött Szamosi Tamás, a DVTK pályaedzője, mert az ellenfél labdarúgóját sértegette, majd egy másik labdarúgóját ellökte, 3 NB I-es bajnokira szóló eltiltást kapott, vagyis ennyi meccsen nem ülhet a kispadon. Az MLSZ tájékoztatása szerint az esetnél kialakult dulakodás többi résztvevőjének szerepét még vizsgálja a fegyelmi bizottság. Az Észak-Magyarország értésülései szerint a DVTK szakvezetőjével, Horváth Ferenccel szemben azért nem hozhattak szankciót, mert nem szerepelt a neve a mérkőzésről készült játékvezetői jelentésben, de szinte biztos, hogy a bizottság jövő heti ülésére idézést kap, ugyanis a televíziós felvételek alapján eljárást indítanak ellene.

A Diósgyőri VTK, mert szurkolói nagy mennyiségű pirotechnikai eszközt hoztak működésbe, valamint másokat megbotránkoztató magatartást tanúsítottak, visszaesőként 350.000 forint pénzbüntetést, a Ferencvárosi TC, mert szurkolói másokat megbotránkoztató módon viselkedtek, visszaesőként 150.000 forint pénzbüntetést kapott a fegyelmi bizottságtól.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!