MLSZ – Kilenc NB I-es klubot sújtottak pénzbüntetéssel

Akt.:
MLSZ – Kilenc NB I-es klubot sújtottak pénzbüntetéssel
Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc – Csütörtöki ülésén kilenc NB I-es klubot sújtott pénzbüntetéssel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Az MLSZ honlapján szereplő indoklás szerint a legsúlyosabb, 350 ezer forintos bírságot a Diósgyőrnek kell fizetnie, mert szurkolói nagy mennyiségű pirotechnikai eszközt hoztak működésbe, valamint megbotránkoztató magatartást tanúsítottak a Ferencváros elleni bajnoki találkozón, amely a miskolciak utolsó mérkőzése volt az újjáépítés előtt álló stadionjukban. Az FTC 150 ezer forintot köteles fizetni szurkolói megbotránkoztató viselkedése miatt.

A Budapest Honvéd – Swietelsky-Haladás meccs kapcsán a kispestieket 200 ezer, a szombathelyieket 100 ezer forint megfizetésére kötelezték, a Vasas-Videoton mérkőzéssel összefüggésben az angyalföldieket és a székesfehérváriakat egyaránt 100-100 ezer forintra büntették.

A Paks-Újpest bajnokin történtek miatt a tolnaiakat 50 ezer, a fővárosi lila-fehéreket pedig 150 ezer forintos szankcióval sújtották, ugyancsak a drukkerek viselkedése miatt. A Debrecent ugyanezért 100 ezer forint megfizetésére kötelezték.

Az OTP Bank Liga legutóbbi, 14. fordulójában kiállított játékosok közül Kecskés Ákosnak (Újpest), Tőzsér Dánielnek (Debrecen) és Présinger Ádámnak (Gyirmót FC) egyaránt egy mérkőzést kell kihagynia. A Diósgyőr másodedzője, Szamosi Tamás három meccsen nem ülhet a kispadra, mert a DVTK-Ferencváros mérkőzésen az ellenfél labdarúgóját sértegette, majd egy másik labdarúgóját ellökte.

“Az esetnél kialakult dulakodás többi résztvevőjének szerepét még vizsgálja a fegyelmi bizottság” – áll az MLSZ honlapján.

– MTI –


DVTK vs. FTC – Kiakadtak a diósgyőri szurkolók a rendőrségre

Miskolc – Civil ruhás rendőrök akadályozták a még látványosabb élőképet a stadionbúcsúztatón – olvasható a diósgyőri szurkolók honlapján, az amigeleken.hu-n.

DVTK vs. FTC fotókon és videókon

Miskolc – Csordultig telt hazai szektorok, pénztárgépszalag-eső, látványos élőkép és persze fergeteges szurkolás. Az ünnepi esemény, a stadionbúcsúztató a Diósgyőr történelmét ismerve ezúttal sem az eredményességről szólt, hanem azokról, akik tulajdonképpen egyet jelentenek a DVTK-val: a fanatikus diósgyőri szurkolókról. Nézze meg Ön is a Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC bajnoki meccs felvételeit!

Videó: Nem a lelátón, hanem a pályán volt balhé a DVTK vs. FTC meccsen

Miskolc – A stadionbúcsúztató 53. percében elszabadultak az indulatok a pályán a Diósgyőr – Ferencváros meccsen.