BOON - Sport - DVTK

2016.09.20. 09:54

DVTK Stadion: péntekig kiderülhet, hogy a szombati lesz-e az utolsó NB I-es meccs

Miskolc - Még van egy kis esély arra, hogy most szombaton lesz a DVTK stadionbúcsúztató meccse.

Miskolc - Még van egy kis esély arra, hogy most szombaton lesz a DVTK stadionbúcsúztató meccse.

A Diósgyőri stadion rekonstrukciójának startjáról korábban sok dátum látott napvilágot (ezeket most hely hiányában inkább nem sorolnánk fel), ám a hivatalosan nem létező, de a szóbeliség szintjén az érintettekhez eljuttatott ütemterv alapján elméletileg ezen a héten szombaton, vagyis szeptember 24-én játszhatja a mostani létesítményben az utolsó bajnokiját a Diósgyőr a Debreceni VSC ellen, mielőtt elkezdődne a teljesen új stadion építése.

A csend után

Több mint egy hónapja csend van az új stadion építésének előkészítése körül, az utolsó kommunikált esemény az volt, amikor 2016. augusztus 11-én kibontották a Diósgyőri stadion és a Miskolci VSC pályájának rekonstrukciójára kiírt pályázatokat, és kiderült, hogy két ajánlat érkezett, amelyek közül csak az egyik volt olyan, amelyik a 10,9 milliárd forintos értékhatáron belül maradt. Azóta az egyetlen érvényes ajánlattevővel egyeztettek különböző technikai kérdésekben a tendert kiíró Nemzeti Sportközpontok képviselői, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kivel, mint ahogy azt sem, hogy mennyire megalapozottak azok a szerkesztőségünkhöz eljutott információk, amelyek szerint az ügy ott tart, hogy a Nemzeti Erőforrások Minisztériumában vár jóváhagyásra a győztesnek tartott pályázat (ugyanis, akiket ebben a témában megkerestünk, mint lehetséges illetékeseket, nem kívántak nyilatkozni).

Még ezen a héten?

Elvileg az is lehetséges, hogy még ezen a héten megtörténik a jóváhagyás, ez esetben a stadionépítésre létrehozott projekttársaság, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. azonnal szerződést köthet azzal a céggel, amelyik az egyetlen érvényes pályázatot benyújtotta. Ha ez így lesz, akkor akár már a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának most szombati bajnokija előtt ismert lehet az a dátum, amikor a stadion majdani megépítőinek átadják a területet, és innentől ez utóbbi cég vezetői dönthetnek arról, hogy a Diósgyőr együttese játszhat-e még októberben is a létesítményben (úgy tudjuk, hogy a klub vezetése szeretné, ha az október 15-re kiírt Videoton elleni és az október 29-re kiírt Ferencváros elleni meccseit a Diósgyőri stadionban rendezhetné meg, és ez esetben ez utóbbi lenne stadion búcsúztatója). Ha nem így lesz, és a DVSC elleni meccset követően nem játszhatnának itt, akkor sem ez lenne az utolsó tétmeccs az elbontásra ítéltetett létesítményben, hanem a DVTK – ETO FC Győr mérkőzés, amelyet a női Magyar Kupa 3. fordulójának keretében szeptember 24-én 20.00-tól rendeznek meg a Diósgyőri stadionban.

A bontásról

A 10,9 milliárd forint összértékű, Diósgyőri stadion és a Miskolci VSC pályájának rekonstrukciójára kiírt pályázat valószínűsíthető nyertesének képviselői néhány nappal ezelőtt a Diósgyőri stadionnál jártak, és a bontás lehetséges ütemtervével összefüggésben tartottak helyszíni szemlét. Ennek során felmerült, hogy esetleg nem a napos oldali lelátó elbontásával kezdenének, mert úgysem tudnák még átvinni a hat éve oda beépített elemeket az előkészítetlen MVSC-pályára, hanem a klubház „eltúrása” lenne az első lépés, mert így jobban hozzáférnének a napos oldal szétszedéséhez.

A Mezőkövesd fogadja a Diósgyőrt

A diósgyőri stadion rekonstrukciója költözésre kényszeríti a piros-fehérek NB I-es labdarúgócsapatát. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a DVTK Mezőkövesden rendezné hazai összecsapásait, és ezt megerősítette Bocsi Anna, a másik megyei élvonalbeli gárdát, a kövesdieket működtető Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója is.

– Igen, fogadjuk a DVTK-t, a konkrét megállapodásig azonban még nem jutottunk el – mondta a matyóvárosiak gazdasági ügyekért felelős vezetője. – Néhány találkozónk ugyanis ütközik, s az teljesen nyilvánvaló, hogy stadionunk egy napon nem adhat otthont két élvonalbeli összecsapásnak. Abban maradtunk, hogy a diósgyőri vezetők felveszik a kapcsolatot a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és tisztázzák, hogy azokat a szombati meccseiket, amikor mi is hazai környezetben szerepelünk, áttehetik-e vasárnapra. A DVTK és az MLSZ egyeztetését követően folytatjuk a saját megbeszélésünket, amelyen már igyekszünk a részletkérdésekre is pontot tenni.

Amennyiben a DVTK október elejétől nem használhatja a Diósgyőri stadiont, akkor két forduló ütközésében kell eljárnia, ugyanis október 29-én a Diósgyőr – Ferencváros és a Mezőkövesd – MTK meccsek kezdődnek egy időben, november 19-én pedig a Diósgyőr – Haladás és a Mezőkövesd – Videoton összecsapások.



Rövid stadionkronológia

Az Andrássy út 61. szám alatt található Diósgyőri stadion rövid kronológiája

  • 1939. június 25.: a jelenlegi pálya és a jelenleg is használt klubház használatbavétele
  • 1950. június 4.: a jelenlegi pálya újrafüvesítése, a klubházzal szemközti oldalra a föld helyett betonlépcsős lelátó, valamint a klubház elé korzólelátó építése
  • 1968. június 7.: a bástyaszerű állóhelyi lelátók megépítése után azok használatba­vétele
  • 2003. november 15.: a villanyvilágítás kiépítése után annak használatbavétele
  • 2006. április 23.: a felújított klubház átadása
  • 2010. március 6.: a jelenleg is használt „napos oldali” lelátó átadása, használatba­vétele

  • Miskolc - A vasárnapi DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE jégkorongmeccs első szünetében találkoztunk dr. Kriza Ákossal, Miskolc város polgármesterével, akitől megkérdeztük: mikor kezdődik a diósgyőri stadionrekonstrukció.

    Miskolc - A Diósgyőri stadion nélkül maradható DVTK nem tudja minden idei meccsét a megyében lejátszani.

    Budapest, Miskolc - Az egyik pályázónak a 10,9 milliárd forint nem lenne elég a DVTK-, MVSC-stadionok projektjére.

    Miskolc - Úgy néz ki, hogy végre megtörténhet az előmozdulás a hosszú ideje „álló” projektnél.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!