BOON - Sport - DVTK

2016.07.11. 09:43

Botrányosan kezdődött, viszont nyugodtan ért véget a szurkolói találkozó Diósgyőrben

Miskolc - Három külföldi játékost igazol a Diósgyőr, kettőt talán már hétfőn.

Miskolc - Három külföldi játékost igazol a Diósgyőr, kettőt talán már hétfőn.

A nyári felkészülés utolsó mérkőzését szombaton játszotta a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata. A kilencven perc után nem sokkal kezdődött az immár szokásosnak mondható szurkolói találkozó (ankét) az úgynevezett Napos oldal előtt felállított színpadon.

Az esemény szpíkere bemutatta a stábtagokat, tapsot kapott az új vezetőedző, Horváth Ferenc, illetve még nagyobb ovációt a „legenda” kapus­edző, Veréb György, a sport­igazgató Benczés Miklós nevét pedig hangosan skandálta a szurkolók egy része. Ami ezután következett, az már közel sem volt békés, mert óriási fütyülés és pfújolás közepette hangzott el a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. két jelenlévő ügyvezetőjének, Tóth Dénesnek és Pásztor Ervinnek a neve. A drukkerek már a tavaly ugyanilyen apropóból és ugyanekkor lebonyolított találkozón is hevesen reklamálták azt, hogy nem kezdődött el az új diósgyőri stadion építése (a jelenlegi részbeni bontása, egyes elemeinek elszállítása az MVSC pályára), ám ezúttal már többüknél kiverte a biztosítékot, hogy gyakorlatilag egy éve „semmi” nem történt ez ügyben.

„Abban reménykedem, hogy ez a fütty örömmé fog válni, amikor majd együtt ünnepelünk az átadóünnepségen” – próbálta ezzel csitítani a hallgatóságot Tóth Dénes, aki azt is hozzátette, hogy a tervek szerint a szeptember 24-i, DVTK – Debreceni VSC meccsel búcsúzik az aréna, s hogy 2017 decemberére felépül az UEFA IV-es kategóriás létesítmény. A lapunk által megkérdezett nézők hiányolták az igazán kompetens személyeket az ankétról, s azokat, akik „már nem egyszer az új stadionnal kampányoltak, s csak ígérgetnek…”

Cáfolt távozás

A feszült hangulat oldásába Benczés Miklós is beszállt, kérve mindenkit a tiszteletre, majd ezeket mondta, immár a közelmúlt eseményeiről.

– Nem voltunk irigylésre méltó helyzetben, amikor a stáb a felkészülés közepette lemondott. Gyorsan meg kellett találnunk a legmegfelelőbb megoldást, úgy érezzük, hogy Horváth Feri stabilizálja a csapatot, ezért is kötöttünk vele hosszútávú szerződést.

A nézői kérdések között (amiket felolvastak) volt egy, amely azt firtatta, hogy vajon Leisztinger Tamás eladja-e a DVTK-t, merthogy ezt lehet hallani, ugyanis szállodáiból értékesít, s hogy emiatt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesteré lesz a Diósgyőr.

– Én is olvastam ilyeneket, de erről szó sincs – cáfolta az értesüléseket Benczés Miklós. – A tulajdonosunk hosszútávon tervez, további beruházásokat szeretne megvalósítani, úgyhogy cáfolom ezt a lehetetlen hírt.

Amikor a mikrofon Horváth Ferenc kezébe került, a tréner a köszöntést követően ekképpen nyilatkozott meg:

– Örülök annak, hogy itt lehetek… Nem vagyok megélhetési edző… Nem azért jöttem, hogy pénzt keressek, a feladatot éreztem nagyszerűnek, hogy komoly csapatot kell csinálni Diósgyőrben. Sok ember elment, ezt mindenki tudja, én is, a vezetők is, de számomra most ez a csapat Magyarország legjobb csapata. Nem ígérek bajnokságot, érmet, de lesz itt csontzene, akik innen pontot akarnak elvinni, az fájni fog… Azt akarom, hogy a szurkoló úgy menjen haza a stadionból, hogy a pénzéért kapott valamit. Csupán egy kis türelmet kérek, a játék lehet, hogy nem mindig lesz jó, de a csapat megtett ma is mindent, meg fog a jövő héten és azután is.

Valami elkezdődött

Amikor ismét szóba került, hogy több játékos ment el eddig a Diósgyőrtől, mint amennyi érkezett, Benczés Miklós elárulta az alábbiakat a drukkereknek:

– Három új játékost fogunk bejelenteni a jövő héten, egyikük már most itt nézte a meccset, mindhárom külföldi, lehet közöttük spanyol is – mondta sejtelmesen a sport­igazgató.

Úgy tudjuk, hogy a szóban forgó labdarúgók közül kettő megszerzését már ma bejelenthetik az Andrássy úton.

Horváth Ferenc arra a felvetésre, hogy hány ponttal lenne elégedett három fordulót követően, azt válaszolta, hogy kilenccel, amit kiegészített ezzel: „Azzal, ha látom a csapaton, hogy valami elkezdődött”.

Az ankét a kezdetinél nyugodtabb mederben zárult, beszélgetésekkel a pálya szélén, miközben a játékosok sok aláírást osztottak, és sok szurkolóval pózoltak közösen.

Az újak mondták

A találkozón bemutatkoztak az addigi új igazolások. Közülük Lázár Pál ezzel kezdte: ,,Ilyen dinamikus szurkolói ankéton még nem szerepeltem... Jó érzés volt, amikor az itteni vezetők megkerestek, így, hogy jött Feri, még jobb döntésnek érzem, hogy ideigazoltam. Egyet ígérhetek: úgy fogunk küzdeni egymásért, mint a mai mérkőzésen."

Ugrai Roland szavai ezek voltak: ,,Örülök, hogy ide igazoltam, kicsit húzódott az ügyem, két hónap alatt zárult le. Nagy bennem a motiváció, úgy érzem, a csapat is egyre jobb lesz. Bízom, hogy egy sikeres szezont tudunk végigvinni."

A spanyol Racing Ferroltól érkezett Diego Vela csodálatosnak nevezte az országot, a várost és a csapatot is, s bizakodóan nyilatkozott az eredményeket illetően.


Miskolc - "Ahogy ma is láttátok, itt csontzene lesz, innen senki nem fog úgy hazamenni, hogy jól érezte itt magát. Aki innen pontot akar elvinni, annak az fájni fog" - megindító beszéddel mutatkozott be a diósgyőri szurkolóknak Horváth Ferenc vezetőedző a szombati szurkolói találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!