Aluinvent-DVTK: Fantasztikus volt a második félidő

Miskolc - Idegenben játszott a hét végén bajnoki meccset az Aluinvent DVTK csapata.

Miskolc - Idegenben játszott a hét végén bajnoki meccset az Aluinvent DVTK csapata.

A női NB I. 20. fordulójában szombaton Atomerőmű KSC Szekszárd–Aluinvent DVTK mérkőzést rendeztek a tolnai megyeszékhelyen. Az összecsapás az alapszakasz második helyének szempontjából nagyon fontos volt mind a két gárda számára, amelyek első csatája tavaly december 9-én 83–73-as miskolci sikert hozott.

Picike hazai előny

Sokáig Mokango duplája volt az első kosár az első negyedben, Walker-Kimbrough triplája pedig 0–5-t ért. Jól védekezett a Diósgyőr, bár a Szekszárd kereste a dobóhelyzeteket, nem igazán találta a gyűrűt, ellenben a piros-fehérekkel (3–9). A DVTK nem volt szurkolói (ultra) támogatás nélkül, így a pályán kívül minimum kiegyenlített volt a meccs. Benn azonban nem volt nagy gólszüret, a 7. percben azonban egyenlítettek Bishopék (10–10). A mérkőzés ezen részében egyik fél sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni: 15–18 után 19–18-ra fordított a házigazda, de Szűcs közelije borsodi részsikert jelentett.

Szekszárdra nem nyerni járnak a csapatok, hanem minél kisebb különbséggel kikapni.” Cziczás László

A második felvonásban, a 13. percben még mindig csak 22–22-nél járt az eredmény, keményen meg kellett harcolni minden egyes helyzetért. A Szekszárdnál az elsődleges feladat az volt, hogy a centerek, McCall vagy Bishop labdát kapjon, akik többnyire jól megoldották a rájuk bízott munkát. 27–28-ról a pályaválasztó mozdult el, olyannyira, hogy pár percet kellett várni az újabb DVTK-kosárra. (34–30). Ezt a minimális előnyét megtartotta a nagyszünetig az AKSC, de a meccs korántsem dőlt el.

Remekelő vendégek

A harmadik negyedben alaposan bekezdett a Diósgyőr, amely Walker-Kimbrough két büntetőjével, illetve Szabó triplájával átvette a vezetést (40–41). Lepattanók, faultok jöttek, sikertelen kísérletekkel fűszerezve, majd a 27. percben Putnina és Walker-Kimbrough helyezte el a labdát a tolnai gyűrűben (41–45). A vendégek jól válasz­tották meg a védekezési szisztémájukat, így aztán alig-alig születtek hazai pontok. Skoricék azonban termelgettek szépen, így ezt a felvonást jó játékkal nyerték, és 8 pontos előnnyel szusszanhattak (46–54).

Várható volt, hogy a Szekszárd mindent el fog követni a fordítás érdekében, de a Medgyessy által vezérelt Diósgyőr nem hogy csak tartotta magát, még rá is tudott pakolni a fórra (32. perc: 50–62). Nagy hajrába kezdett a hazai csapat, lépésről lépésre közelítette meg a DVTK-t, és Bálint közelijével, a 38. percben már 65–66 volt az eredmény. A piros-fehérek azonban nagyon akarták a sikert, nem engedték azt, hogy átbillenjen a mérleg nyelve az ellenfél oldalára, így szép, bravúros győzelmet arattak.

A második helyen álló DVTK számára még két ­meccs van az alapszakaszból: az MTK és a Cegléd ellen, egyaránt idegenben.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv: Atomerőmű KSC Szekszárd - Aluinvent DVTK 67-72 (19-20, 21-16, 6-18, 21-18)

Szekszárd, 1200 néző. V.: Farkas, Söjtöry, Nyilas.

KSC Szekszárd: Studer Á. (8/6), Theodorean (-), Bálint (6), McCall (17), Bishop (23/6). Csere: Gereben (4), Kiss V. (4), Dojkic (2), Eldebrink (3). Vezetőedző: Zseljko Djokics.

Aluinvent DVTK: Medgyessy (16/6), Walker-Kimbrough (18/3), Kányási (-), Putnina (6), Mokango (8). Csere: Skoric (9), Szabó (10/3), Szűcs (3), Kiss A. (2), Zele (-). Vezetőedző: Cziczás László.

Kipontozódott: Mokango (33. perc).

Zseljko Djokics: – A harmadik negyedben fura dolgok történtek. Abby ütést kapott a fejére, az agyrázkódás jelei mutatkoztak rajta, de a nagy szíve miatt később visszament a pályára, de Frida is jelezte, hogy nincs rendben a térde. Ezek a nem várt dolgok meglátszottak a csapat játékán, fejben nem voltak ott teljesen a pályán. Sok labdát adtunk el, Medgyessy Dóra pedig extrát hozott, ami egy ilyen rangadót el tud dönteni.

Cziczás László: – Második félidei fantasztikus játékunknak köszönhetjük a győzelmüket, több egyéni jó teljesítmény volt a csapatban. Szekszárdra nem nyerni járnak a csapatok, hanem minél kisebb különbséggel kikapni. Egyelőre felfoghatatlan ez a siker számomra.



[related-post post_id="4160017"]

[related-post post_id="4159765"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!