DVTK vs. ZTE - Már ott lenne Jovanovic is

Miskolc - Vasárnap 18.30-tól a Zalaegerszeggel játszik az Aluinvent-DVTK.

Miskolc - Vasárnap 18.30-tól a Zalaegerszeggel játszik az Aluinvent-DVTK.

Az 5-8. helyért küzd a női kosárlabda NB I-ben az Aluinvent-DVTK gárdája. A piros-fehérek 1-1-re állnak Zalaegerszegi TE NKK-val szemben zajló, az egyik fél két győzelméig tartó csatában. A diósgyőriek előbb múlt vasárnap 81-64-re nyertek Miskolcon, aztán csütörtökön, idegenben 77-69-re kikaptak.

A szezon végén

Két napja elég ,,lyukas” kerettel léptek pályára Zalában a piros-fehérek, nagyon hiányzott a sérült szerb válogatott center, Tina Jovanovic.

– Tina a kedd esti edzésen kapott egy ,,medvepuszit” a combjára, amit azonnal kezelésbe vettek a klubot segítő fizikoterápiás szakemberek – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője.

–Sajnos azonban egy nap alatt nem lehetett csodát tenni, ezért nem utazott el a csapattal, hanem folyamatosan kapta, kapja a kezeléseket, valamint a fizikoterápiát és a combját kímélő erőnléti edzéseket végez. Nagyon szomorú volt, hogy nem játszhatott, de vasárnap már ott akar lenni a pályán.

A Diósgyőr szakvezetője a csütörtöki találkozót követően elég ,,homályosan” nyilatkozott, többek között azt, hogy voltak olyan történések, amelyek döntő mértékben befolyásolták a meccs eredményét a végjátékban. Mire gondolt? – kérdeztük Miguel de Jesús López Alonsótól.

– Ahogyan azt a mérkőzés után mondtam, majd a szezon végeztével megválaszolom a kérdést – fogalmazott a DVTK vezetőedzője. – Az összecsapás felvétele nyilvános, a kosárlabda szabálykönyve magyarul is elérhető, de a hivatalos angol kiadvány is letölthető szabálymagyarázatokkal, videós példákkal illusztrálva.

Profin állnak hozzá

Azt is megkérdeztük az ibériai szakvezetőtől, hogy így, a bajnokság vége felé – amikor ráadásul nem az éremszerzés a tét – mivel lehet még motiválni a hölgyeket?

– A játékosaink profi szemléletűek, amely azt jelenti, hogy igyekeznek az adott pillanatban az elérhető legjobbjukat nyújtani. Biztos vagyok benne, hogy vasárnap is mindent meg fognak tenni a pályán, hogy az ötödik helyért játszhassunk – szögezte le a piros-fehérek mestere.

Hogy mire számít a szakvezető a harmadik összecsapáson?

– A Zalaegerszegnek számos jó képességű játékosa van, ezt megmutatták csütörtökön is – válaszolta Miguel de Jesús López Alonso. – Ezzel együtt természetesen semmilyen más célunk nem lehet, mint hogy holnap legyőzzük ellenfelünket.

ÉM-MI



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!