Helyenként jó játékkal csorbát köszörültek a diósgyőriek

Akt.:
Tomlinson (jobbról) jól és eredményesen játszott
Tomlinson (jobbról) jól és eredményesen játszott - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Az NB I-es női kosárlabda-bajnokságban az 5–8. helyért küzd az Aluinvent-DVTK.

A rájátszás második fordulója első meccsének elején Burkholder úgy puskázott el ziccert, hogy két méterre senki nem volt körülötte.
dksk-zalaegerszeg-kosarmeccs04-st

Czank hármasaival

Csaknem két percig semmi nem ment be, minden labda leperdült a gyűrűről. Rasheed triplája hozta a DVTK első egységeit, majd három pontos vendégelőnynél Rasheed egy duplát is dobott, de a ráadásként kapott egy büntetőjét már kihagyta (5. perc: 5-6). Czank hirtelenjében betermelt két hármast, majd Szécsinek adott gólpasszt, míg Jovanovic a lepattanók összegyűjtésében jeleskedett, így máris helyreállt a rend a pályán. Letámadással is próbálkoztak a piros-fehérek, akik a sok szerzett pontjuk ellenére több dobásukat elhibázták. A 9. percben Rasheed összeszedte harmadik személyi hibáját, edzője ezért gyorsan leültette, hogy később újra bevethesse. Szécsi átdobta távolról a ZTE zónáját (23-14), és ekkor már úgy látszott, hogy itt csak a diósgyőriek nyerhetnek. A folytatásban Szécsi légszerelése kapott ünneplést, majd Gorjanácz és Tomlinson ügyeskedett (27-17). Gyorsan forgatott a hazai gárda és játékosai megalkuvás nélkül tüzeltek, hol pontosan, hol pontatlanul. Egy vitatott esetet visszanéztek a játékvezetők, de az Aluinvent nem járt jobban vele. Szécsi triplával hozta helyre korábbi, csúnyán elnézett passzát, így a piros-fehérek tartották tízpontos előnyüket (36-26). A szívós zalaegerszegiek azonban középtávolról, amit tudtak, betermeltek, és felzárkóztak (18. perc: 36-33). Homályokat is láttunk, a messziről elengedett kísérletek csúnyán célt tévesztettek. Mivel a DVTK ráült az előnyére, a szünetig magára talált NKK majdnem ledolgozta hátrányát, számukra már az dicséretet jelentett, hogy negyedet fogtak.
dksk-zalaegerszeg-kosarmeccs09-st

Vörösházi bemutatkozott

A nagyszünet után diósgyőri triplák jöttek (49-41), majd Jovanovic gyűjtötte be a lepattanó labdákat. A fejek fölött labdázott a Diósgyőr, aztán az elemében lévő Rasheed pompás tempót produkált. Ekkor megint úgy gondolták Horváthék, hogy hátradőlhetnek és ennek a ZTE részbeni felzárkózása lett a vége (56-49). Czank ekkor alaposan megemberelte magát, hét pontot hozott a konyhára, így ez a negyed egészen jól sikerült (25-12) a fáradni látszó zalaiakkal szemben. A 33. percben Tomlinson 68-53-ra alakította az állást és innentől kezdve csak a DVTK volt a pályán.

Tomlinson a gyűrű alatt is jeleskedett, a bejátszásokat könnyen váltotta duplákra. A hajrában bemutatkozott az NB I-ben Vörösházi, akit a nézők megtapsoltak. Bár egyes szakaszokban nyögvenyelős volt a meccs, aztán sima lett, és meglepetést jelentene, ha az idegenbeli fellépésén nem nyerne ismét a miskolci társaság.

ÉM-KTJegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Zalaegerszegi TE NKK
81-64 (23-17, 16-20, 25-12, 17-15)

Miskolc, 700 néző. V.: Pozsonyi, Balogh Gy., Sallai.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (2), CZANK (20/12), RASHEED (20/9), SZÉCSI (13/9), Jovanovic (4). Csere: TOMLINSON (20), Adamecz (-), Győri (1), Gorjanácz (-), Vörösházi (-). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

Zalaegerszegi TE NKK: NAGY D. (14/6), Szalay (-), BURKHOLDER (20/6), Őri (4/3), BAYS (18/3). Csere: Jurko (-), Orsó (-), Böröndy V. (-), Böröndy D. (-), Horváth Zs. (8). Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Miguel de Jesús López Alonso: – A győriekkel szemben elveszített negyeddöntős harmadik meccs, az egy pontos verség és a kiesés még benne volt a játékosok fejében. Szerencsére ezúttal szórakoztató mérkőzésen látványos játékkal rukkoltunk ki. Ki akartuk küszöbölni a csorbát, és ez jó találkozón sikerült nekünk.

Gáspár Dávid: – Jó ritmusban kezdtünk, de pontatlanok voltunk, több dobásunkat nem értékesítettük. A zónavédekezésben látom vereségünk okát.

Az egyik fél két nyertes mérkőzéséig tartó párharc állása: 1-0 az Aluinvent-DVTK javára.

Folytatás: április 20-án, 16 órától Zalaegerszegen.