DVTK vs. Cegléd - Volna miért törlesztenie a Diósgyőrnek

Miskolc - Samantha Prahalis céljai megegyeznek a DVTK-éval: kupagyőztes és bajnok szeretne lenni.

Miskolc - Samantha Prahalis céljai megegyeznek a DVTK-éval: kupagyőztes és bajnok szeretne lenni.

A női kosárlabda NB I/A csoport küzdelmei a karácsonyi, újévi szünet után három hét után folytatódnak. Az alapszakasz második felét kezdik a csapatok, a 12. forduló keretében az Aluinvent-DVTK gárdája a VBW Ceglédi EKK együttesét látja vendégül szombaton 18.30-tól a városi sportcsarnokban.

A két fél jelenleg azonos pontszámmal áll a bajnoki tabellán, aki közülük nyer, az a vezető négyes nyomába eredhet, és esélye lesz arra, hogy az alapszakasz végére olyan pozíciót érjen el, amellyel a negyeddöntőben pályaelőnyt biztosíthat magának (az első négy helyezett lesz a két győzelemig tartó párharcok váltakozó pályaválasztói joggal zajló mérkőzései közül a páratlan sorszámú bajnokik házigazdája). A tét jelenetős, és a Diósgyőrnek lenne is miért törlesztenie, hiszen a Cegléd az utóbbi években sok borsot tört a piros-fehérek orra alá, Miskolcon bajnoki összecsapáson legutóbb 2013. november 30-án sikerült legyőzniük a piros-fehéreknek a Pest megyei csapatot (akkor 107-56 volt az eredmény). A tavalyi és tavaly előtti évadban viszont a CEKK diadalmaskodott Miskolcon, és a két csapat legutóbbi bajnokiját követően Cegléden is ők örülhettek tavaly szeptember 30-án (akkor 67-57 volt az eredmény).

A két együttes közül a ceglédiek még három fronton állnak, a bajnokság és a Magyar Kupa mellett – amelyben a pénteki sorsoláson összekerültek a Diósgyőrrel – még az Európa Kupában is lesz meccsük, az egyenes kieséses körben a lett TTT Riga ellen harcolhatnak szűk két hét múlva. Mint ismert: a Diósgyőr nyert mérkőzés nélkül szállt ki az Európa Kupából, és ezek után hazai porondon szeretne vigasztalódni. Ennek jegyében erősítették meg a keretüket az amerikai irányító, Saman­tha Prahalis leigazolásával, és további változásokat is terveznek, az eddigi amerikai centert, Cierra Robertson-Warrent igyekeznek kicserélni.

Prahalis és a beilleszkedés

– Izgatottan várom a bemutatkozást, próbálom megszokni csapattársakat, az edzéseket, az edzőket, szeretnék mindent megtenni annak érdekében, hogy a mostani meccset győzelemmel fejezzük be. Szerintem ehhez arra van szükség, hogy a csapaton belüli kémia működjön – mondta Samantha Prahalis, majd arra a kérdésre, hogy mit tud az új állomáshelyéről, illetve a célokról, így felelt: – Keveset tudtam korábban Magyarországról, Miskolcról, de azt tapasztaltam, hogy itt az emberek kedvesek, segítőkészek. A céljaim ugyanazok, mint a csapaté: szeretnék Magyar Kupát és bajnokságot nyerni, jó teljesítményt nyújtani, jó csapatnak a tagja lenni.

Arra a kérdésre, hogy meglátása szerint mennyi időt vesz igénybe, hogy a DVTK teljes értékű játékosa legyen, a légiós így felelt:

– Nehéz lenne pontosan megmondani, hogy mennyi időbe telik ez, de napról napra egyre jobban megszokjuk egymást a csapattársakkal. Általában néhány hét kell hozzá, hogy igazán egymásra találjuk, de egyre jobb formában érzem magam, és remélem, hogy már most is jó teljesítményt tudunk nyújtani.

Dolgoznak rajta

Mivel Prahalisra az 1-es és 2-es poszton számíthat a csapat vezetőedzője, Miguel de Jesús López Alonso, csakúgy, mint a csapatkapitányra, Czank Tímeára, és emellett az alapszakasz 10 bajnokiján még egy 20 év alatti játékost is szerepeltetni kell a meccsek első felében, amit eddig döntő többségében, a szintén irányítóposzton bevehető Horváth Bernadett pályára küldésével oldottak meg, így az okozhat némi fejtörést a szakvezetőnek, hogy például a mostani meccsen hogyan „dekázza szét” közöttük a játékperceket. Centerhelyen, magas emberek tekintetében viszont nem áll ilyen jól a csapat, a szerb Jovanovic és az ausztrál-brit kettős állampolgár, Tomlinson bevehető, de az amerikai Cierra Robertson-Warren nem, mert rá nem tart igényt a jövőben az Aluinvent-DVTK spanyol szakvezetője. Ezzel összefüggésben nem is tért vissza a karácsonyi szabadságáról a játékos, akivel – lapunk értesülése szerint – még nem sikerült szerződést bontani. De a jogi, pénzügyi kérdések mellett a szakmai valóság az, hogy egyelőre nincs másik center helyette.

– Még egy játékos, egy külföldi kosaras szerződtetésére van lehetőségünk, dolgozunk rajta, hogy ez a játékos idekerüljön. Hogy ki lesz és milyen posztra, remélhetőleg hamarosan előállunk vele – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője.

A Diósgyőr szakvezetője a Ceglédi EKK elleni csatáról szólva azt mondta, hogy egy nagyon fontos mérkőzés vár rájuk, egy jó formában lévő csapat ellen. A karácsony utáni munkáról pedig azt közölte Miguel de Jesús López Alonso, hogy a múlt héten még Prahalis beépítésén volt a fő hangsúly, ezen a héten viszont már a Cegléd elleni felkészülés volt a középpontban.

– Minden csapat ismeri egymást, rengeteg felvétel áll rendelkezésre, lehet tudni, hogy ki hogy védekezik, hogy támad – mondta a DVTK szakvezetője. – Számunkra az a fontos, hogy a saját játékunkat, taktikánkat tudjuk megvalósítani, és az, hogy az ellenfél hibáit, hiányosságait kihasználjuk. Ilyen hosszú szünet, 2-3 hetes periódus után van visszaesés a játékban, ez általánosságban elmondható, éppen ezért nagyon kell figyelnünk az apró részletekre, amelyek adott esetben eldönthetik a mérkőzést.


A kosárlabda női NB I/A állása

1. Uniqa Sopron 10 8 2 812-636 18

2. KSC Szekszárd 10 8 2 744-588 18

3. CMB Cargo UNI Győr 10 8 2 783-675 18

4. PEAC-Pécs 10 8 2 733-662 18

5. Aluinvent-DVTK 10 6 4 710-591 16

6. VBW Ceglédi EKK 10 6 4 790-682 16

7. Zalaegerszegi TE NKK 10 5 5 656-685 15

8. Vasas Akadémia 10 3 7 624-753 13

9. BEAC Újbuda 10 1 9 646-823 11

10. PINKK-Pécsi 424 10 1 9 578-760 11

11. MTK-Budapest 10 1 9 568-789 11

Bajnoki idény közben, azonos pontszám esetén a kosárkülönbség rangsorol.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!