Aluinvent-DVTK: Brewernek véget ért a szezonja

Miskolc - Az amerikai center kiiktatása után jön az elődöntőbe jutásról határozó harmadik meccs vagy csata.

Miskolc - Az amerikai center kiiktatása után jön az elődöntőbe jutásról határozó harmadik meccs vagy csata.

A női kosárlabda NB I rájátszásában az egyaránt két-két nyert meccsig tartó négy elődöntő közül csak egy fejeződött be az oda-vissza találkozók után (az alapszakaszgyőztes Uniqa Sopron verte kétszer a legjobb nyolc közé nyolcadikként becsúszott Zalaegerszegi TE NKK-t), és némi meglepetésre a Diósgyőrnek is túlóráznia kell azok után, hogy a szombati túlórában, hosszabbításban kikapott az Atomerőmű KSC Szekszárd vendégeként. Vagyis hiába nyert a múlt héten szerdán hazai környezetben a piros-fehér gárda, a párharc 1-1-re áll, és arról, hogy melyik csapat jut a négy közé, és melyik játszik az 5–8. helyért a folytatásban, a kedden 18.30-kor a miskolci városi sportcsarnokban megrendezésre kerülő Aluinvent-DVTK – Atomerőmű KSC Szekszárd meccs dönt.

Nagyobb a veszteség

A múlt szombati, Tolna megyei összecsapáson a Diósgyőr többet vesztett annál, sem mint, hogy kevesebb pihenőidejük lesz a rájátszás két köre között, de erről majd később, mivel elsőként arról kérdeztük a piros-fehérek szakvezetőjét, Miguel de Jesús López Alonsót, hogy mi volt az oka annak, hogy alulmaradtak a Szekszárddal szemben, mert ezzel kapcsolatban a meccset követően meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott.

– A meccset követően még erősen az események hatása alatt voltam, és mielőtt bármit felelősséggel is nyilatkoztam volna, előbb meg akartam nyugodni, megnézni a mérkőzés videóját, és akkor még nem is sejthettem, hogy milyen állapotban lesznek azok a játékosok, akik ott sérülést szenvedtek. Azt mondhattam volna a bajnoki után, amit korábban is megfogalmaztam: az a fajta játék, amit ellenfelünk a pályán bemutat, nem olyasmi, amivel akár itt Magyarországon, akár Európában találkozhattunk volna – mondta a spanyol szakember, aki arra a kérdésre, hogy mi az, ami miatt alulmaradtak szombaton, így felelt: – A csapat működése során fontos szerepe van annak, hogy azok a játékosok, akiket szerződtettünk, egységes egészként működjenek, és ha ebből egy részlet vagy több hiányzik, mint az Szekszárdon előfordult, akkor ez a kép már nem ugyanaz. Jovanovic korábbi sérülése miatt egyáltalán nem tudott játszani. Brewer a 9. percben sérült meg egy olyan esetnél, amit egyértelműen az ellenfél egyik játékosa okozott, a gyűrűtől távol, amikor a labda a közelben sem volt. Ezenkívül a rendes játékidő utolsó percének végén Horti védő­lepattanót szerzett, majd az ellenfél egyik játékosának mozdulata miatt a földre került, és annyira beütötte a fejét, hogy nem tudott játszani a hosszabbításban. Ez így együtt már nagyon sok volt.

Minden eszközt

A fentiek után az egyik legfontosabb kérdés az elődöntőbe jutásról döntő meccs előtt, hogy a DVTK játékosai közül ki milyen állapotban van.

– Kezdem a legrosszabb hírrel: sajnos Brewer térdsérülése olyan mérvű, hogy a center ebben az évadban már nem léphet pályára, a bajnokságot nélküle kell befejeznünk. Horti fejsérülése ellenére játszani kíván, és Jovanovic is pályára szeretne lépni annak ellenére, hogy nem mondható el róla, hogy teljesen rendben lenne, de mivel nagyon szeretne segíteni, ezért egy speciális rögzítőt visel majd – tudtuk meg a spanyol edzőtől, akitől azt is megkérdeztük, hogy van-e jelentősége annak, hogy a harmadik meccsre kiket küld játékvezetőnek a szövetség. – Elviekben nem kellene hogy legyen. Azért, mert minden játékvezetőnek a feladata, felelőssége, hogy határt szabjon a sportszerűtlen játéknak, illetve az, hogy ezek a határok ne változzanak, illetve ezek mellett az is, hogy felismerjék, hogy a pályán mi miért történik. Azoknak a játékvezetőknek, akik A csoportos, élvonalbeli meccsek vezetésére megfelelő minősítéssel rendelkeznek, egyformán kellene megítélniük a játékhelyzeteket. Tudomásom szerint a Szekszárdon a közelmúltban elindított új stílus ellen már más csapat is kifogást emelt, úgyhogy ez nem pusztán a DVTK ügye, ez több annál. De történt vagy történjen bármi is, a célunk változatlan: szeretnénk az elődöntőbe jutni, és ehhez a fair play keretei között maradva minden eszközt fel kívánunk használni. Hazai pályán fanatikus közönségünk támogatása mellett meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobbak.


Beadvány

A Brewer által elszenvedett sérülés előzményei, a szekszárdi Őrivel való ütközés videója felkerült hétfőn az internetre, és ebből aligha lehet mást kiolvasni, hogy a „védő mozdulatsor” a diósgyőri játékos kiiktatására irányult.

– Beadványt juttattunk el a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége fegyelmi bizottságához, amelyhez mellékeltük a negyeddöntő két mérkőzésének videó­felvételeit, és kértük a bizottságot, hogy tekintse meg ezeket, hogy folytassa le az ilyenkor szükséges vizsgálatot, és indítsa meg azokat az eljárásokat, amelyeket indokoltnak tart – mondta Szabó István, az Aluinvent-DVTK technikai menedzsere.


Negyeddöntő második meccsek és folytatás

  • Atomerőmű KSC Szekszárd – Aluinvent-DVTK 62-61 (22-14, 12-15, 10-18, 13-10, 5-4) – hosszabbítás után

  • Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-1, a záró meccset kedden 18.30-tól játsszák a miskolci városi sportcsarnokban.

  • Ceglédi EKK – CMB CARGO UNI Győr 72-63 (25-7, 11-19, 19-20, 17-17)

  • Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-1, a záró meccset szerdán 18.00-tól játsszák Győrben.

  • PEAC-Pécs – PINKK-Pécsi 424 73-64 (24-19, 12-10, 26-12, 11-23)

  • Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-1, a záró meccset kedden 19.00-tól Komlón játsszák.

  • Zalaegerszegi TE NKK – Uniqa Sopron 61-79 (10-12, 19-18, 23-25, 9-24)

  • Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Sopron javára.

    A szombaton kezdődő elődöntők párosítása

  • Uniqa Sopron – PINKK-Pécsi 424/PEAC-Pécs
  • Aluinvent-DVTK/Atomerőmű KSC Szekszárd – CMB CARGO UNI Győr/Ceglédi EKK

  • Miskolc - A Diósgyőr szurkolói és játékosai már az Aluinvent-DVTK - AKSC Szekszárd kosárlabda-párharc miskolci felvonásán is megtapasztalhatták a dunántúliak kemény, amerikai focit idéző védekezését, ami a szombati szekszárdi mérkőzésen súlyos sérülést is eredményezett.

    Miskolc - A keddi Szekszárd elleni sorsdöntő összecsapás előtt az Aluinvent-DVTK csapatának kosarasai üzentek a diósgyőri szurkolóknak.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!