BOON lakóhelyem

2016.10.10. 16:42

Megismerhesse a tehetségprogramot Kazincbarcikán

Kazincbarcika - A tehetségkutatás nemzetközi szaktekintélye, dr. Franz-Josef Mönks professzor látogatott nemrégiben Kazincbarcikán, a Tompa Mihály Református Általános Iskolába, amely évek óta Akkreditált Kiváló Tehetségpont és Európai Tehetségpont – adta hírül az opont.

Kazincbarcika - A tehetségkutatás nemzetközi szaktekintélye, dr. Franz-Josef Mönks professzor látogatott nemrégiben Kazincbarcikán, a Tompa Mihály Református Általános Iskolába, amely évek óta Akkreditált Kiváló Tehetségpont és Európai Tehetségpont – adta hírül az opont. A megkeresés apropója az volt, hogy jövő áprilisban ez az intézmény rendezi a Kelet-Magyarországi Tehetségfejlesztő Konferenciát.

Nagy öröm

Dr. Franz-Josef Mönks az 1987-ben megalakult az Európai Tehetségtanács örökös tiszteletbeli elnöke. A professzor elmondta, nagy öröm számára, hogy meglátogathatta Kazincbarcikát, és azon belül a Tompa-iskolát is.

A látogatáson részt vett dr. Balogh László, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke is. A szakember kifejtette, évek óta segíti a református intézményben folyó tehetséggondozó munkát. Mint mondta, a látogatás elsődleges célja az volt, hogy Mönks professzor is megismerhesse és véleményt mondhasson a Tompa tehetségprogramjáról.

Közösen vettek részt

Székelyné Amászta Enikő, a Tompa Mihály Református Általános Iskola igazgatóhelyettese elmondta, a Tompa a 2011-es indulása óta tehetségpontként működik, az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a tehetségek felkarolására, a tehetséggondozásra.

Az igazgatóhelyettes hozzátette: a látogatást követően az iskola vezetése közösen vett részt a két szaktekintéllyel Kisvárdán a Kelet-Magyarországi Tehetségfejlesztő Konferencián, melyet jövő év áprilisában a Tompa Mihály Református Általános Iskola rendez meg.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!