jegyzet

2021.08.09. 14:03

Néhány jó szó

A vidéki patikus olyan, mint a pap meg a háziorvos. Az ember baját mindig meghallgatja, tanácsot ad és megoldást javasol.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Fontos ember a faluban, hiszen név szerint ismer mindenkit, és azok „nyavalyáit” is, de ez számára nem teher. A gyógyszertárakból azonban sajnos egyre fogynak a jó szakemberek.

A fiatalok nem szívesen szegődnek vidékre, hacsak nem éppen abban a faluban vagy kisvárosban élnek és van kötődésük. Inkább a nyüzsgést, a vonzó nagyvárost választják. Vagy sok esetben el sem kezdenek gyógyszertárban dolgozni, egyből elszippantja őket egy nagy gyógyszercég, ahol patika- vagy orvoslátogatóként karriert, magas fizetést ajánlanak nekik. Az, hogy ez végül jó döntés volt-e, sokszor meg sem tapasztalják. Hiszen ki sem próbálták, milyen, amikor valós időben, szemtől szemben segíthetnek a pácienseken, akik ezért nagyon hálásak. Főleg az az idős ember, akinek jólesik néhány hasznos tanács vagy csak pár kedves szó, amikor kiváltja a gyógyszereit. Pláne, ha ezekért a készítményekért nem a szomszéd településre kell mennie

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!