Jegyzet

2021.08.04. 07:00

Kosárba

Amikor még én voltam kis­iskolás, az édesanyám munkahelyén minden augusztusban buszos kirándulást szerveztek Kassára.

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Amolyan brigádkirándulás volt ez, hogy erősítse a közösséget, és a dolgozók megismerkedjenek más városok látnivalóival. Mármint hivatalosan. Igazából burkolt tanszervásárra utaztunk. Cseszkóban jó minőségű tornacipőt, ceruzát, tolltartót és iskolatáskát lehetett kapni kedvező áron. Növelte az értéküket, hogy különlegesek voltak, és hogy egyik osztálytársamnak sem volt olyan.

Jóval később, anyaként már a hipermarketek készleteit mértük fel a gyermekeimmel, különböző prioritásokkal. Én szerettem volna a kedvező árút, de jó minőségűt, ők inkább arra koncentráltak, hogy jól nézzen ki a ceruza, füzet, táska, bármi. Szerencsére segítségünkre volt a munkahelyi iskolakezdési támogatás.

Nem könnyű a mai szülőknek sem. Főleg, ha minimálbérből nevelnek több gyermeket. A tankönyvek szerencsére nálunk ingyenesek, és a segélyszervezetek is ott vannak, ahol nagy a szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!