jegyzet

2020.09.24. 07:00

Élethosszig

Minden vírus, klímaváltozás és dinamikusan erősödő stressz ellenére növekszik a születéskor várható átlagos élettartam, felénk a férfiak esetében mintegy négy évvel gyarapodott az elmúlt húsz évben.

Pap Gyula

Forrás: ÉM-Archívum

A nők közel 80 évig élnek.

Az élethossz kitöltését elősegítik a hivatalos elfoglaltságok, a bölcsőde, az óvoda, az általános és középiskola, majd a felsőfokú tanulmányok. Sokszor már közben bekapcsolódik az ember a munka világába és természetesen a tanulás sem állhat meg, valamilyen szinten képezni kell magát. Azzal is meg kell barátkozni lassan, hogy az különböző iskolákban szerzett tudás kevés a munkahelyen való megfelelésnek, és abban a szerencsés helyzetben, amikor eléri a nyugdíjkorhatárt ismét törheti a fejét, mit tanuljon, merre helyezkedjen el. A folyamatos okulás és értelmes tevékenység azért is fontos, hogy kiteljesedjen a személyiség, értéket teremtsen, vagy éppen továbbadja drága tudását.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!