Sport

2013.11.30. 18:45

DVTK vs. Győri ETO FC - Torta van, habot is akarnak

Vasárnap 16.30-tól DVTK – Győri ETO FC mérkőzés a labdarúgó NB I 16. fordulójában.

Vasárnap 16.30-tól DVTK – Győri ETO FC mérkőzés a labdarúgó NB I 16. fordulójában.A vendéggárda az előző körben egy másik borsodi csapat, a Mezőkövesd Zsóry FC otthonában szenvedett 3-0-s vereséget...

– Ez az ősz legfontosabb meccse. Először ez, aztán a szerdai kupavisszavágó – hangsúlyozta pénteken Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője. – Ha meg tudjuk szerezni a három pontot, akkor biztosan a dobogón zárjuk az őszt. Nagy mérkőzésre számítok, a Győr, amely a bajnokcsapat, nem játszhat kétszer egymás után olyan rosszul, amint azt Mezőkövesden tette. Úgy érzékelem, aki hozzánk jön, ebbe a stadionba, ennyi néző elé, azt ugyanúgy feldobja a hangulat, mint minket.

A piros-fehérek trénere a Rába-partiak múltkori találkozóját élőben tekintette meg Mezőkövesden.

– Élőben azért másabb egy meccs, mintha televízióban nézi az ember – tette hozzá Sivic Tomislav. – Az első tíz percben lőhetett volna az ETO egy-két gólt, ha ez sikerült volna nekik, minden másképpen alakul. Talán le is nézték a Kövesdet, amely az első negyedórát követően már jól focizott. Sok mindent láttam, úgy gondolom, a taktikájukon nem változtatnak majd lényegesen, ugyanis abban hisznek, amit csinálnak, az hozta számukra az eredményeket.

Erős az állománya

Pintér Attiláról, a győriek vezetőedzőjéről (akiről elárultuk a hazai szakembernek, hogy 1996-ban játszott Diósgyőrben) az alábbiakat jegyezte meg Sivic Tomislav:

– Megy köztünk a rivalizálás, de semmi bajom nincs vele. Egy tehetséges fiatal edző, aki az utóbbi időben sokat fejlődött...

A miskolci mesternek felemlegettük a két csapat első idei bajnoki csatáját, amely Győrben 1-1-es döntetlennel ért véget.

– Abban a pillanatban nem tudtuk pontosan, hogy hol vagyunk, milyenek leszünk, páran nem voltak még rendben – utalt az akkori időszakra Sivic Tomislav. – Egy kicsit megleptük őket, most, azt hiszem, erre nem fog sor kerülni. A Videoton mellett az ETO-nak a legjobb a játékosállománya az NB I-ben, tehát bármi lehet, de természetesen sokat számítana nekünk a győzelem. Az őszünk szép volt, most megkezdjük a tavaszt, jó lenne ott folytatni, ahol az évad első felét befejeztük. A tortát megcsináltuk, a következő három mérkőzésen szeretnénk a habot is rátenni.

A győriek csatára, Rudolf Gergely akár lehetőséghez is juthat a diósgyőri arénában, ahol lehúzott szűk egy évet. Hogy miként viszonyul volt labdarúgója esetleges visszatéréséhez a DVTK vezetőedzője?

– Nem szeretem az ilyen helyzetet, mert eddig mindegyik volt játékosom betalált aktuális csapatom ellen... – említette meg a miskolciak trénere. – Ha játszik, ugyanúgy fogunk rá figyelni, mint akárki másra. Nincs semmi gond köztünk, akkor úgy tűnt, az a legjobb megoldás, ha elmegy és én, mi sok sikert kívántunk neki. Biztosan duplán motivált lesz, amennyiben beteszi az edzője, a mérkőzés után majd választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy kinek volt igaza.


[poll id="572"]


A tények

A DVTK-ban Rados sérült, míg Husic kisebb húzódással bajlódott, ezért nem volt a keretben a hétközi kupameccsen. Ahol Futács és Takács megsérült, előbbi pénteken még kezelésen vett részt, utóbbi pedig rendben van, így vasárnap pályára léphet – ha a szakvezető is úgy akarja.


A Diósgyőr várható kezdőcsapata: Rajic – Eperjesi (Vági), Vadász, Kádár, Gohér – Elek – Nikházi, Kostic, Barczi – Futács (Batioja), Bacsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!