Friss hírek

2010.01.17. 11:58

Határozott fellépést sürget a fõvárosi SZDSZ a vészvillogót jogtalanul használó autósokkal szemben

<p>Határozott fellépést sürget a fõvárosi SZDSZ a vészvillogót jogtalanul használó autósokkal szemben. Szabadai Viktor fõvárosi liberális képviselõ vasárnapi közleményében azt írja: a vétkes autósok tetten érésének érdekében rendeletmódosítást kezdeményeznek, de esetleg a KRESZ-t is módosítanák.</p>

Szabadi Viktor szerint tûrhetetlen az a felelõtlenség, ahogy sok gépkocsival közlekedõ a vészvillogót használja. Ez a jelzés eredetileg a jármû lerobbanására hivatott felhívni a figyelmet, ehelyett egyre többen gyorsparkolás-jelzõként használják. A vészvillogóval ugyanis bárhol meg lehet állni, hiszen ilyenkor nincs zebra, nincs kerékpárút.

A szabad demokrata képviselõ szerint el kell érni, hogy a vétkes minél inkább tetten érhetõ legyen. Ezért a fõvárosi rendeletmódosításon kívül, bõvíteni kell a közterület-felügyelet hatáskörét, jobban együtt kell mûködni a rendõrséggel. Szabadi Viktor szerint meg kell fontolni azt is, hogy a KRESZ módosítása érdekében a fõvárosi közgyûlés éljen felterjesztési joggal az Országgyûléshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!