Sport - Foci

2010.06.26. 14:15

Foci Vb 2010 | A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség azt tanácsolja Franciaországnak, hogy ne politizálja át a focit

<p>A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) mindenféle politikai közbeavatkozást ellenez a francia fociban - közölték szombaton azután, hogy Franciaország csúfos vereséget szenvedett a dél-afrikai foci világbajnokságon a házigazdáktól, 2-1-re kaptak ki. Emiatt odahaza még a politikusok is bírálatokkal árasztották el a játékosokat. Az államfő, Nicolas Sarkozy magyarázatot követelt a leszereplésre, a sportminiszter pedig a francia futballszövetség vezetőjének lemondását követelte.</p>

A FIFA főtitkára Johannesburgban azt mondta: "senki sem szólíthat fel senkit lemondásra." Jerome Valcke arra is figyelmeztetett, hogy nem szerencsés, ha a politika beavatkozik a fociba. "Felvilágosítottam a francia sportminisztert, hogy hogyan működik a rendszer. Márpedig az jól funkcionál. Emellett a francia szövetség a FIFA védelme alatt áll" - hangsúlyozta a főtitkár, aki kiemelte: "el szeretnénk kerülni egy nehéz helyzet kialakulását". Mint fogalmazott: "nem aggódunk, de figyelemmel kísérjük" az eseményeket Franciaországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!