Autó - Motor

2017.04.20. 16:24

Steelvent Ózd Rallye - Baloghék előre menekülnek

Miskolc, Ózd - A miskolci rajt nem jött össze Balogh Jánosnak, Ózdon azonban javítani szeretne.

Miskolc, Ózd - A miskolci rajt nem jött össze Balogh Jánosnak, Ózdon azonban javítani szeretne.

Nincs megállás. A miskolci szezonnyitó után, április utolsó hétvégéjén a Steelvent Ózd Rallye-val folytatódik az első osztályú bajnokság. A mezőny pénteken az ózdi stadionban mutatkozik be a prológon, szombaton hegyháti gyorsokat, vasárnap pedig nógrádi pályákat használnak a párosok. A miskolci Balogh János és Holczer Dániel számára nem úgy kezdődött az idény, ahogy eltervezte. Mályinkán egy árok széle jelentette számukra a végállomást.

- A raliban benne van az olyan szerencsétlen pillanat, amely Miskolcon a vesztünket okozta. 130 km/h környékén rajtavesztettünk egy poros részen, ahol irányíthatatlanná vált az R5-ös. Igyekeztem azonnal reagálni a problémára, de sajnos nem sikerült. Hogy miért? Erre még mi is keressük a választ. Abban viszont biztos vagyok, hogy a régi autónkkal ezt kimozogtam volna. Nagy bajunk nincs, a Skoda nem sérült meg nagyon, minimális kárral megúsztuk a kalandot – tekintett vissza az esetre Balogh János. - A probléma az volt, hogy nézőktől elzárt területen történt velünk a kalamajka, kicsit becsüngött a háta az árokba, felült a bakhátra, nem volt tapadásunk, ezért nem tudtunk kijönni. Feladtuk, ami csalódottá tett bennünket, de bíztunk benne, hogy a sors valamikor visszaadja mindazt, amit Miskolcon elvett tőlünk.

Arccal előre

Sokáig nem búslakodhatnak Baloghék, hiszen a jövő hét végén itt az újabb nagy kihívás: az Ózd környéki és a nógrádi pályákon tovább tanulhatják a versenyzést az R5-ös Skoda Fabiaval.

- A nullázást gyorsan letudtuk, mostantól előre menekülünk. Egyszerre kellene jól és eredményesen autózni, valamint tanulni az R5-össel való gyors közlekedést. Ez most egy nagyon komoly és szép feladat, ami a mellékelt ábra szerint buktatókkal is jár. Átmeneti időszakot élünk, bízunk benne, hogy a lehető leghamarabb ráérzünk erre a történetre. Hogy mi lesz Ózdon? Jó kérdés. Vélhetően óvatosabban fogunk lépkedni, de közben biztos, hogy bátorságot gyűjtünk. Nem fogjuk magunkat meghazudtolni, azért állunk oda a rajtvonal mögé, hogy nagyokat meccseljünk a többiekkel.

Végigérni Ózdon

Balogh János szerint csak idő kérdése, hogy Ózdon mikor kezdenek el sietni, hiszen a tempó, a lendület benne van a vérükben. A pilóta úgy gondolja: a miskolci tapasztalatokból kiindulva lényeges, hogy rendelkezzenek egy vészprogrammal arra az eshetőségre, ha valami váratlan problémával, nehézséggel kerülnek szembe.

- Minél hamarabb össze kell barátkoznom az R5-össel, hogy a kritikus pillanatokban is ura legyek a helyzetnek – fogalmazta meg a közeljövő legfontosabb feladatát a miskolci ralis. – A mi sportágunk attól szép, hogy minden változik benne. A pálya minősége, az időjárás, az aszfalt, vagy éppen a murva minősége. Ehhez pedig nagyon gyorsan alkalmazkodni kell. Ezen dolgozunk, de bizonyos folyamatokat nem lehet lerövidíteni. Kicsit türelmetlen vagyok magammal szemben, mert szeretném már ezt az autót is úgy kezelni, mint a korábbit. Persze tudom, hogy ehhez idő és kilométer kell, de mégis azon vagyok, hogy ezt a lehető legrövidebb idő alatt megtegyem. Az a legfontosabb, hogy Ózdon végigérjünk, menjünk, tapasztaljunk. Emellé pedig idővel az eredmény is meg fog érkezni.

ÉM-ME



Kazár Miklós és Ferencz Ramón a pódium alján, az abszolút ötödik helyen zárta a Hell 23. Miskolc Rallye-t.

 

A Hell 23. Miskolc Rallye legjobb megyei versenyzője Kazár Miklós lett, aki abszolútban az ötödik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!