Autó - Motor

2011.07.19. 12:39

Remekül versenyzett Porkoláb Péter Máriapócson

Porkoláb Péter az Mx Maximum Energy Drift versenyzője is a rajthoz állt a King Of Europe (Drift Európa-bajnokság) 4. fordulóján július 9-én Máriapócson.

Porkoláb Péter az Mx Maximum Energy Drift versenyzője is a rajthoz állt a King Of Europe (Drift Európa-bajnokság) 4. fordulóján július 9-én Máriapócson.

Július 6. és 9. között rendezték meg a 4 napos Drift Európa-bajnokság 4. fordulóját Máriapócson ahol több ezer néző gyűlt össze, hogy láthassa egyszer egy évben a nemzetközi mezőnyt, ahol sok magyar versenyző képviselte hazánkat.

Rekordszámú, 62 versenyző kezdett neki a versenynek, ahol tíz nemzet képviselte magát, köztük szlovákok, románok, franciák, bolgárok, olaszok és mi magyarok.

Rekkenő hőség volt a pályán, ami nagyon igénybevette az autókat és a pilótákat is.

- Pénteken reggel 8-kor kezdődött az edzés, ahol sikerült párszor súrolnom a palánkot a kocsi farával úgyhogy elég közel kerültek az érintési pontok - számolt be a versenyről Porkoláb Péter portálunknak. - A nagy melegben szinte ette az aszfalt a gumikat, úgyhogy nem könnyítettük meg a gumisok feladatát. 14.30-tól kezdődött a kvalifikáció, ahol oda kellett tenni magam, hogy autózhassak szombaton a top 32-ben.

Ismét Gps alapú telemetriás rendszerrel pontoztak minket. Sikerült egy elég jó kört összeraknom, nagy szögeket autóznom, érintési pontokat megcsinálnom. Legjobb magyarként az 5. helyre kvalifikáltam magam, amivel nagyon elégedett voltam hiszen már a 32-be való bejutásnak is örültem volna a profi mezőny mellett.

Szombaton 9-től kezdődött a Team Drift edzés ahol a Zentai testvérek közül Attila váltója megmakacsolta magát, így Sanyival összebeszéltünk és megkaptam a megtisztelő feladatot hogy együtt indulunk a Team Drift versenyen. Nem túl sokat tudtunk autózni hiszen nem akartuk hogy a versenyautók szétessenek a Top 32-es csatákra. Ennek ellenére elég jól összecsiszolódtunk Sanyival sikerült teljesen lekövetnie és jól ráautóztunk a palánkra is. Ezzel sikerült a 2. helyet megszereznünk az olaszok után a Team Drift versenyen.

A top 32-es első csatámon nem sok gumi fogyott hiszen Szöllösi Tibi autója nem állt a rajthoz. Kíváncsian vártam kivel csatázok a top16-ban . Marius Mitrachével vívtam első csatám ahol elöl haladóként nagy szögeket autóztam szép terhelésváltásokkal 7-3 ra nyertem, hátul haladóként az utolsó terhelésváltást elrontottam, kicsit lemaradtam, így is 6-4-re nyert ő és én jutottam tovább a top 8-ba 11-9-el.

Diego Quaranta olasz versenyző feszült nekem a top8-ban,  ahol elég egál szagút autóztunk. A nézők és én is elég érdekesnek találtam hogy nem hívtak vissza hanem rögtön tovább jutott a top4-be ahol 2.-ként végzett. Mivel hogy ez egy szubjektív pontozáson alapul, nem mindig alakul megfelelő döntés, de ez is nagy eredmény mint a Team Driftet, mint a kvalifikációt, mint a 6. helyet nézzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!