Friss hírek

2010.01.19. 07:23

Jól vizsgázott az inkubátorház Szegeden, a kislány jól van - delmagyar.hu

<p>Újszülött kislányt hagytak a szegedi nõi klinikánál elhelyezett inkubátorban, szombat hajnalban - írja a delmagyar.hu. A baba az elsõ vizsgálatok szerint egészséges. Ez az elsõ eset, hogy csecsemõt tettek a 2000-ben átadott inkubátorba. A rendõrség nem keresi az anyát.</p>

Csecsemõt hagyott valaki szegedi szülészeti klinika inkubátorában.. A baba a 37-38. hétre született, valószínûleg néhány órával azelõtt, hogy az inkubátorba tették volna. A delmagyar.hu információi szerint a 2490 grammal világra jött kislány az elsõ vizsgálatok alapján jól van. Mivel Lóránt napja volt, az ügyeletes gyermekgyógyász Lórántfi Sárának nevezte el a kicsit.

Az inkubátorházat 2000-ben adták át a szegedi klinikánál, de eddig még sohasem hagytak benne csecsemõt. Az inkubátor fûtött, és érzékelõvel van ellátva. Amikor a rendszer szombat hajnalban jelzett a klinika portáján, két nõvér percek alatt a készüléknél volt. A rendõrség bár nem keresi az anyát, mivel rendkívüli eseményrõl van szó, közigazgatási eljárást indítottak. Azt vizsgálják, hogy történt-e bármi, ami büntetõjogi felelõsséget vonhat maga után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!