Kiszabadították a gazból az abaújszántói vasútállomást

Sáfián Ádám polgármester az új épület előtt
Sáfián Ádám polgármester az új épület előtt - © Fotó: Ádám János
Abaújszántó – Most már tiszta váró­teremben, kulturált környezetben várhatják a vonatot a szántóiak.

Az egykor elhanyagolt, gazzal benőtt abaújszántói vasútállomás mára tiszta, kulturált, a 21. század igényeinek megfelelő hely lett. A felújítás az abaújszántói önkormányzat és a MÁV összefogásával történt.

Egy éve

– Egy évvel ezelőtt vettem fel a kapcsolatot a MÁV-val, hogy milyen módon tudnánk rendbe tenni a vasútállomásunkat – idézte fel a kezdeteket Sáfián Ádám, a város polgármestere. – Sikerült olyan együttműködési megállapodást kötnünk, hogy mi tartjuk rendben az épületet, közmunkásokat adunk a feladathoz, a MÁV pedig anyagi támogatást nyújt, így sikerült kívülről lefesteni az állomás épületét, leburkolni a várótermet, amiben padokat is elhelyeztünk, valamint fűtőtestekkel láttuk el. A váró mosdóját is felújítottuk. A vasútállomás környezetét rendbe tettük. A méteres gazt kitakarítottuk, a helyén parkot hoztunk létre. Rendbe tettük a kerítést, valamint járdát és parkolót alakítottunk ki.

Még hátravan a térkövezés, és egy emlékparkot is szeretnék létrehozni az épület szomszédságában. Néhány feliratra várunk, és ha azok is meglesznek, megnyitjuk az állomás épületét – sorolta a polgármester, hozzá­téve: a MÁV-on belül példaként említik a vasúttársaság és Abaújszántó közötti példaértékű együttműködést.

ÉM-HEAbaújszántó.
BOON.HU


hirdetés