Mikulás

2020.12.04. 19:00

Lyukóba a jó tündérek viszik a mikuláscsomagot

Idén is sikerült több száz csomagot összegyűjteniük a civil segítőknek.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Már hagyományosnak mondható, hogy a Lyukóvölgyben élő rászoruló családok számára december 6-án mikuláscsomagokat visznek a jó tündérek, vagyis azok a civil segítők, akik a szívükön viselik a városrészben a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő családok sorsát. Kádasné Balogh Orsolyát már bemutattuk az Északban, és tavaly az Észak Hétköznapi Hősök díj önkéntes kategóriájában is a jelöltek között volt. Ő indította útnak a lyukói, Mikulás-napi ajándékozást is, amelyhez többen csatlakoztak.

Négyszáz gyerek örömére

– Idén 400 mikuláscsomagot gyűjtöttünk össze a sok jó tündér támogatásával, ennek egy jelentős részét a svájci Mikulás küldte, vagyis egy ott élő barátnőmnek köszönhetjük. Tavaly sikeresebb volt a gyűjtésünk, hiszen 550 csomagot tudtunk kivinni a lyukói rászoruló gyerekeknek, de most a járványhelyzet miatt minden nehézkesebben megy, mint egyébként, így az adakozási kedv is visszaesett kicsit. Ennek ellenére egyéb ajándékok, felajánlások is gyűlnek, gyűltek. Idén is a polgárőrök segítik a csomagok kihordását, illetve 200 kiló kutyatápot viszünk majd az ebeknek. Ez már hagyomány, ami idén sokkal nehezebb, de nem akartuk kihagyni, negyedik éve már, hogy csináljuk, és várják is az ott élők. Most a kihordás is bonyolultabb lesz kicsit, több csapatra oszlunk, hogy minél kevesebben legyünk együtt, egy helyen a járványhelyzettel kapcsolatos védekezés miatt, és ne legyen gond – mesélte az Északnak Orsolya, aki azt is elárulta, hogy a csapat tagjai is nagyon készülnek a vasárnapi csomagosztásra, akinek kellett, az szabadnapot vett ki, hogy örömet szerezhessen a rászorulóknak.

(A borítóképen: Készen állnak a csomagok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!