Tündérszépek 2021

2021.01.29. 18:00

A házi pakolás is segít

A téli hideg és szél ellen hidratálókrémek használatát ajánlja a kozmetikus mester.

Detzky Anna

20210122 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Portré: Erdődi Alexandra sminkes kozmetikus szépségápolási tanácsokkal szolgált a Tündérszépe verseny apropóján.

Forrás: Kozma István

Fotó: Kozma István

A szép arcbőr ma már az ápoltság része, amiben a rendszeres kozmetikai kezelés lehet segítségünkre. Akik igénylik, azok számára léteznek extra szolgáltatások is, ezeket a Tündérszépek szépségversenyünk indulóinak is ajánlja Erdődi Alexandra.

– Ha valaki szeretné fenntartani a bőrének szépségét, vagy javítani szeretne rajta, akkor egy hónapban minimum egyszer érdemes elmenni kozmetikushoz – mondta Erdődi Alexandra kozmetikus mester. – A legalapvetőbbek a tisztító kezelések, amikkel eltávolítjuk a mitesszereket és pattanásokat. Minden évszakváltásnál hasznos arctisztításon részt venni, amihez hozzá lehet csatolni arcmasszázst is. Emellett vállalunk ultrahangos kezeléseket és bőrvasalást is. Ősszel és télen sokan kérnek gyümölcssavas hámlasztást, de nagyon kedvelik a 24 karátos aranykezelést és a bőrfeltöltést is. A gyümölcssav almából, szőlőből vagy naspolyából és tejsavból áll össze. A másik komponense erős paprikát tartalmaz, ami fokozza az anyagcserét. Az arany pedig azért különleges, mert a tömegéhez képest háromszázszoros nedvességet képes felvenni.

Érdemes párásítani

Az arcápoláshoz hozzátartozik az otthoni napi rutin.

– Hetente egyszer-kétszer ajánlott a radírozás, amiről sokan elfelejtkeznek. Ez eltávolítja a hámlott arcsejteket, és átjárható lesz tőle a bőr. Házilag érdemes arctonikot és kevésbé zsíros bőr esetén arctejet használni reggel és este, valamint az évszakhoz, illetve bőrtípushoz illeszkedő hidratálót. Nyomkodással rengeteget árthatunk az arcunknak, amiből seb, sőt akár heg vagy pigmentfolt keletkezhet. Téli időszakban is rizikófaktor, hogyha nem használunk fényvédő krémet. Az alkoholtartalmú és tartósítószereket tartalmazó termékekkel csínján kell bánni, alapozókat is gyakran illatosítanak, amire vannak, akik érzékenyek. A hideg és a szél miatt érdemes otthon párásítani a levegőt, kintre pedig kenjük be arcunkat hidratálóval, szemkörnyék- és ajakápolóval, ami a maszkviselés miatt is fontos – magyarázta a szakember.

Pakolások házilag

Előfordul, hogy alkalmi kezeléseket kérnek a vendégek, esküvőkre vagy bálra, esetleg üzleti vacsorára.

– Szépségkirálynők esetében arcmasszázzsal indulhat a kezelés, ezt követi a hatóanyagok gépi bejuttatása a bőrbe, majd a pakolás, a szempillalifting és szemöldökfestés. Ilyenkor különleges pakolásokat és arcmaszkokat vetünk be. Bár ezek egy részét akár házilag is össze lehet állítani. Az avokádó, az Aloe Vera gél és a kókuszolaj különösen jó a bőrnek, a shea vaj halványítja a ráncokat, és minden C- és E-vitamin-tartalmú termék anti­oxidáns. A bonyolult, sok összetevős pakolásokat kerüljük, mert úgy nehezebb leellenőrizni, ha esetleg valamire allergiásak vagyunk – hangsúlyozta a kozmetikus mester.

A régi típusú műszempilla most már inkább ciki, ezt váltotta fel a több dimenziós módszer.

A természetes a trend

– A szálankénti szempilla-hosszabbítás és a -lifting nagyon népszerűvé vált manapság, amivel meg tudjuk emelni a szempilla tövét akár hat hétre is. A tartós festéssel pedig, ami két-három hétre kiválthatja a spirálozást, dúsabb hatás idézhető elő a szempilla és a szemöldök íveltségében. A fekete mellett a barna árnyalatai ugyanúgy előfordulnak, amelyeket a hajszínhez szoktunk igazítani. Az új technikák közé tartozik a hennával történő festés, ami hat hétig tartós, és a szemöldök-laminálás (beállítják a rakoncátlan szőr­szálakat, dús, szimmetrikus és tökéletesen fésült szemöldököt alakítanak ki ezzel az eljárással – a szerk.) is. A szemöldöknél fontos szempont, hogy harmonizáljon a haj színével. Mostanában inkább az a trend, hogy minél dúsabb, egységesebb legyen a szemöldök és természetesen ívelt – ismertette a szakértő.

(A borítóképen: Erdődi Alexandra szerint havonta ajánlott kozmetikushoz járni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!