Tokaj hírei

2017.12.25. 13:20

Átadták a 38-as főút átkelési szakaszát Tokajba

Tokaj - Átadták a közelmúltban Tokajban a 38-as számú főút átkelési szakaszát.

Tokaj - Átadták a közelmúltban Tokajban a 38-as számú főút átkelési szakaszát.

A Magyar Közút Zrt. közel három kilométeren újította fel a városban az aszfaltot a közúti hídtól Tarcal irányába egészen a város végét jelző tábláig. Az összefogást és annak eredményét hangsúlyozta Posta György polgármester az átadási ceremónián.

A felújítás annak a munkának a hatására kezdődött el, hogy a város egy önkormányzati képviselőkből és civilekből álló fórumot hozott létre, amely a Tokajban problémaként jelentkező hatalmas kamionforgalmat hivatott kezelni. A rendszeresen megtartott üléseken a rendőrség, illetve a közútkezelő munkatársai is részt vettek, a részleges tehermentesítés mellett így tudták elérni az út felújítását is.

A kivitelező 2,8 kilométeren újította fel a tokaji szakaszt. Az útalapig felbontották a burkolatot és 1600 köbméter aszfaltot használtak fel a munkálatok során. A másfél hónapos rekonstrukció során a teljes szakaszon kitisztították a csapadékvíz-elvezető csatornákat és több mint ötven aknafedőt cseréltek ki. A tartós útburkolati jeleket azonban nem festették fel az időjárás miatt, jelenleg ideiglenes festés van, a végső verziót jövő év tavaszán festik.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!