Tiszaújváros hírei

2016.07.15. 14:08

A Széchenyi iskoláért tüntettek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Békés tüntetést tartottak Tiszaújvárosban, a Kazinczy közösségi ház udvarában.

Tiszaújváros - Békés tüntetést tartottak Tiszaújvárosban, a Kazinczy közösségi ház udvarában.

A demonstráció egyetlen szónoka Bráz György polgármester volt. A városvezető elmondta, hogy a képviselő-testület legutóbbi ülésén elhatározta a képviselők többsége, hogy mindenképpen szót emel egy égbe kiáltó igazságtalansággal szemben, ami Tisza­újvárosban történt.

Kegyelemdöfés

Bráz György szerint az elmúlt 3,5 évben bebizonyosodott, hogy nincs elegendő forrás a magyar köznevelési rendszer működtetésére, ráadásul sok helyen olyan vezetők tevékenykednek, akik tönkre­teszik azt, amit az elődök létrehoztak. „És elérkeztünk Tiszaújvárosban egy olyan ponthoz, amikor bátorkodtak egy olyan javaslatot előterjeszteni, amely azt gondolom, hogy megadta a kegyelem­döfést Tiszaújváros köznevelési rendszerének.

Önálló iskolaként

„Azért hívtunk most ide össze benneteket – mondta beszédében a polgármester –, mert itt működik az a szervezet, a Tiszaújvárosi Tankerület, amely része a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak, és itt dolgozik az a vezető, amelyik a képviselő-testület ülésén kijelentette, hogy az ő javaslatára történik meg ez a szörnyűség, hogy a nagy általános iskolából a Széchenyi István iskola úgymond kiválik, és önálló iskolaként fogja folytatni tevékenységét.”

„Hát az a probléma, hogy eljátszották azt a színjátékot a pedagógusokkal, a közösségekkel, a szülőkkel és a diákokkal, hogy megkérdezték a véleményüket, hogy mit gondolnak erről az egészről.”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!