Tiszaújváros hírei

2016.04.03. 13:18

Tiszaújváros ötven esztendeje

Tiszaújváros - Egész éven át tartó rendezvénysorozattal ünnepli fennállása fél évszázadát Tiszaúj­város.

Tiszaújváros - Egész éven át tartó rendezvénysorozattal ünnepli fennállása fél évszázadát Tiszaúj­város.

Tiszaújvárost – akkor még Leninváros néven – 1966-ban nyilvánították várossá. A település vezetése és a város polgárai, civil szervezetei egész éven át tartó rendezvénysorozattal köszöntik az 50 éves Tiszaújvárost.

Városköszöntő

A rendezvénysorozat egyik csúcspontja a pénteki díszünnepség volt a Derkovits Kulturális Központban, ahol volt és jelenlegi polgárok, a város hírét az országban és külföldön is öregbítők együtt emlékeztek. Sorrendben előbb Bakonyi Csilla tiszaújvárosi származású színművésznő mondta el Radnóti Miklós Nem tudhatom… című versét, majd a Tisza Televízió kollektívája által készített városfilmet vetítették le.

Igazi közösségben

Bráz György polgármester ünnepi beszédét dr. Ternyák Csaba egri érsek, Csomós József református püspök és Huff Zsolt, a Mol Petrolkémiai Zrt. (volt Tiszai Vegyi Kombinát) vezérigazgatójának köszöntő szavai követték.

Bráz György egy igazi közösségnek nevezte a város közönségét, akik jóban és rosszban is bebizonyítják, hogy csapatot alkotnak, akik a városért mindent képesek megtenni. „Ezt a várost kulturált emberek lakják, akik képesek normálisak maradni minden helyzetben, megadják egymásnak a tiszteletet, és igényesek a környezetükre, külsőségekben és szellemileg egyaránt.”

Együtt a polgármesterek

Kéry Tamás zongorajátéka után átadták a Tiszteletbeli Városvezető és Tiszteletbeli Képviselő címeket, majd az Állami Népi Együttes táncolt. Egy csapatban köszönthette a közönség az elmúlt évtizedek polgármestereit – sorrendben – Hegedűs Györgyöt, Farkas Zoltánt, Koscsó Lajost és a jelenlegi polgármestert, Bráz Györgyöt. Az ünnepély zárószavait dr. Fülöp György alpolgármester mondta el.

Az elhangzottakra visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!