Tiszaújváros hírei

2012.01.19. 14:33

Három sportág képviselői versengenek

Tiszaújváros - A 2. Ergotlon Bajnokságot a TVK-Mali Triatlon Klub január 22-én, vasárnap rendezi meg Tiszaújvárosban, a Sportcentrumban.

Tiszaújváros - A 2. Ergotlon Bajnokságot a TVK-Mali Triatlon Klub január 22-én, vasárnap rendezi meg Tiszaújvárosban, a Sportcentrumban.A sportban kevésbé jártasabbak talán felkapják a fejüket az ergotlon szó hallatán, hiszen ilyen sportág 2011. januárjáig nem létezett. Tavaly Tiszaújvárosban a TVK-Mali Triatlon Klub szervezésében evezősök és triatlonosok mérték össze felkészültségüket először ebben az új műfajban. A versenyzési forma ötlete egy triatlonos és egy evezős barátságából indult. A fair-play érdekében, a főleg az evezősök által a téli felkészülésben alkalmazott ergométerezés mellé a futás és a beltéri kerékpározás, a „görgőzés” került be a versenyszámok közé. Az első alkalommal olyan neves sportolók vettek részt az eseményen, mint a triatlonos Török Dániel, a Hankó- és a Balogh-fivérek, valamint a világbajnoki bronzérmes evezős, Galambos Péter. A verseny megrendezéséhez nélkülözhetetlen volt Nagy Csabának, az ergométert forgalmazó Concept2 Kft. ügyvezetőjének, evezős versenybírónak, a Műegyetemi Evezős Club képviselőjének szakmai segítsége.

Megduplázott mezőnnyel

A rendkívül kedvező fogadtatást követő idei folytatásban, január 22-én, 10 órától a tiszaújvárosi Sportcentrumban már kajakosok-kenusok is csatlakoznak a mezőnyhöz.

- Tavalyhoz képest több, mint kétszeres indulói létszámra, ötvennél több versenyzőre  számítunk – tudtuk meg Nagy Alpár főszervezőtől. - Itt lesz a 2011-es győztes Galambos Péter, de várjuk a kétszeres evezős világbajnok Varga Tamás - Hirling Zsolt párost is. Rajtuk kívül az evezős válogatott nagy része - váciakkal és műegyetemistákkal együtt - is eljön, hiszen nekik ez a verseny egyben hivatalos felmérő. A tiszaújvárosi triatlonosok mellett a Mogyi SE két ásza, Bajai Péter és Ifj. Faldum Gábor is leadta nevezését. Ezzel végül is elértük a verseny eredeti célját, megtörni a téli felkészülés monotóniáját, és közelebb hozni a két sportágat.  A 2 km futásból, 8 km görgőzésből és 1500 méter ergométerezésből álló erőpróbánkat "megfűszerezi", hogy a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület versenyzői is képviseltetik magukat, igazi presztízs-csaták esélyét megteremtve ezzel a vizes sportágak között. A sportolók mellett természetesen nem szabad megfeledkezni a segítőkről és támogatókról sem. A tiszaújvárosi és budapesti világeseményeken hosszú évek óta bizonyító helyi rendezők mellett az evezős sportág, valamint a Concept2 Kft. képviselői is segítik a 2. Ergotlon Bajnokság lebonyolítását. Szerencsére a versenyt anyagi oldalról is sikerült megalapozni, hiszen az abszolút 1-3. helyezetteken kívül még három kategóriában tudunk pénzdíjat kiosztani, de lesznek különdíjak, illetve emblémázott pólók is. Remélem a jövőben sikerül hagyományt teremtenünk, ami alapja lehet egy hosszú távú együttműködésnek a rendező TVK-Mali Triatlon Klub, a Magyar Evezős Szövetség és a további egyesületek között!

- SZIS -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!