Tiszaújváros hírei

2012.01.26. 14:16

Evezős sikerek a 2. Ergotlon Bajnokságon

Tiszaújváros - Hat város, 57 sportolója választotta téli felkészülésének egyik állomásaként a 2. Ergotlon Bajnokságot, melyet január 22-én, a tiszaújvárosi Sportcentrumban rendezett meg a TVK-Mali Triatlon Klub.

Tiszaújváros - Hat város, 57 sportolója választotta téli felkészülésének egyik állomásaként a 2. Ergotlon Bajnokságot, melyet január 22-én, a tiszaújvárosi Sportcentrumban rendezett meg a TVK-Mali Triatlon Klub.A futásból, kerékpáros görgőzésből és ergométerezésből álló speciális erőpróbára Bajáról,  Budapestről, Miskolcról, Szegedről, Vácról és persze Tiszaújvárosból érkeztek evezősök, kajak-kenusok és triatlonosok.  

- A legkisebbektől a szeniorokig minden korosztály képviseltette magát  idei versenyünkön – mondta Nagy Alpár főszervező. - A 2011-es győztes Galambos Péter, mellett eljött az evezős világbajnok, Eb-első Varga Tamás-Hirling Zsolt páros is, csakúgy, mint az evezős válogatott nagy része, hiszen nekik ez a verseny egyben hivatalos felmérő volt. A tiszaújvárosiak mellett a Mogyi SE Baja triatlonosai is belekóstoltak ebbe a 2 km futásból, 8 km görgőzésből és 1500 méter ergométerezésből álló új „műfajba”, melyen a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület és a Tiszaújvárosi Vízi Sport Egyesület  versenyzői is képviseltették magukat.

Kiélezett csatákban

Az abszolút értékelésben a hölgyeknél a kiválóan futó, elsőként kerékpárra pattanó hazai triatlonos Szabolcsi Fruzsina és a sokszoros magyar bajnok és válogatott evezős, Szabó Katalin vívott kiélezett küzdelmet. Nyert az utóbbi sportoló, de Fruzsina ezüstje is igazán szépen csillog. A férfi elit futamban a Hankó Dávid, Balogh Bence, Bajai Péter, Török Dániel triatlonos kvartett diktálta a tempót az első számban, ahol bő félperces előnyre tettek szert a vízi-sport képviselőivel szemben. A folytatásban azonban ez az előny egyre fogyott, a befejező számban pedig egyértelművé vált, hogy az evezősök között dőlhet el az elsőség sorsa. Galambos és Hirling az utolsó pillanatig nyílt csatáját végül a címvédő nyerte klubtársa előtt. A legjobb triatlonos az abszolút negyedikként zárt, mindössze 18 esztendős, így nem az elit-futamban rajtolt Király István (Mogyi SE Baja) lett. A házigazdák közül a hetedik Hankó Dávid végzett a legelőkelőbb helyen.

Folytatása következik!

- Nagy rutinnal rendelkező rendezőtársaim mellett a Magyar Evezős Szövetségtől, személy szerint Wachtler Edittől kaptunk nagy segítséget az erőpróba szakmai lebonyolításához. A technikai hátteret a fővárosi  BikeLine Kft.  az általuk forgalmazott világszínvonalú Bianchi versenykerékpárok biztosításával is támogatta. Szél Attila ügyvezető számára nem volt ismeretlen  Tiszaújváros és a triatlon, hiszen már  2009-ben  speciális versenykerékpárral támogatták a többszörös középtávú magyar bajnok  Benőcs Zoltánt, aki azóta is ezzel a géppel teker. Tavaly pedig ők voltak a főtámogatói az FSA Vision ETU Junior Európa-kupának. Szintén nélkülözhetetlen támogatást jelentett, hogy a Concept2 Sport Kft. képviselői ezúttal is rendelkezésünkre bocsájtották az ergométereket, ráadásul minden induló POLAR pulzusmérővel versenyezhetett. Nekik és a további szponzorainknak köszönhetően az abszolút 1-3. helyezetteknek és még három kategória legjobbjainak tudtunk pénzdíjat adni. Minden kategóriában éremdíjazás volt, de az összetett győztesek serleget is kaptak, sőt dr. Márkus Gábor, a TVK-Mali TK elnöke felajánlásának köszönhetően hazavihettek egy-egy kristály földgömböt, amit a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) a 2011-es tiszaújvárosi világkupán adott át a rendezőknek. A külön díjak sokasága mellett sorsolás útján gazdára talált két darab  POLAR pulzusmérő óra, melyek közül az egyiket Nagy Zoltán (Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület), míg a másikat Bálint Sára (EDF Démász Szegedi Vízisport Egyesület) nyerte meg.  Összességében úgy hiszem jó versenyen vagyunk túl, mindenki elégedetten mehetett haza. Persze van még javítgatni való a rendezésben. Remélem erre jövőre is lesz lehetőségünk, mindenesetre a szándék valamennyi érintett oldaláról meg van a 2013-as folytatásra!

Abszolút eredmények

Utánpótlás kcs.: 1. Putnóczki Dorka (TVK-Mali TK), 2. Lehmann Csongor (TVK-Mali TK), 3. Mátyus Lili (TVK-Mali TK).

Felnőtt nők: 1. Szabó Katalin (Vác Városi Evezős Klub), 2. Szabolcsi Fruzsina (TVK-Mali TK), 3. Hajdú Zsuzsanna (Csepel Evezős Klub)

Felnőtt férfiak: 1. Galambos Péter ((Vác Városi Evezős Klub), 2. Hirling Zsolt (Vác Városi Evezős Klub), 3. Matyasovszki Dániel (EDF DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület).

Szenior férfiak: 1. Bálint Lóránt (TVK-Mali TK), 2. Temesvári László (TVK-Mali TK), 3. Bán Csaba (TVK-Mali TK).

(A részletes eredménylista megtalálható a  http://tvkmalitriatlon.hu/images/stories/food/ergotlontamogatok/Ergotlon_2012_Eredmnyek.pdf linken.)

- SZIS -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!